3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2014. április 28-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

 

Tisztelt Társulási Tanács!
 
2014. január 1. napjával hatályba lépett az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet módosítása valamint a kormányzati funkciók, államháztartási szakfeladatok és szakágazatok osztályozási rendjéről szóló 68/2013. (XII.29.) NGM rendelet. A módosítások érintették az alapító okiratok tartalmi elemeit.
 
Fenti rendeleteknek megfelelően a Magyar Államkincstár a szakfeladat-számokat megfeleltette a kormányzati funkciókódoknak és ezekről értesítette az önkormányzatokat. Az alapító okiratokon testületi döntés nélkül egyszerűsített eljárás keretében lehetett átvezetni ezt a változást 2014. február 28-ig, ezt a feladatot a hivatal a megadott határidőig elvégezte, azonban a folyamatban lévő törzskönyvi nyilvántartási eljárás alatt álló alapító okiratok esetében a szokásos eljárást kellett lefolytatni a fenntartóknak és a kötelező mellékletekkel együtt kell a Magyar Államkincstár elé terjesztenie.
 
A Társulási tanács 2014. februárjában a fenti eljárásrendnek megfelelően a Térségi Szociális Gondozási Központ alapító okiratát módosította. A Magyar Államkincstár alapító okirat módosítását a törzskönyvi nyilvántartáson átvezette, azzal, hogy 5 kormányzati funkció megjelölésnél nem a törvényben meghatározott elnevezést tartalmazza az alapító okirat. Ezeket a megnevezéseket elég a következő alapító okirat módosításkor átvezetni. Tekintettel arra, hogy a hivatal most végzi az összes alapító okirat felülvizsgálatát és módosítását, célszerű a Térségi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának a módosítása is.
 
Az előterjesztés mellékletét képezi a módosítást is tartalmazó egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat-tervezet.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és a Térségi Szociális Gondozási Központ alapító okiratát a határozati javaslat szerint módosítani.
 

 

 


Döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

A Térségi Szociális Gondozási Központ 1998. december 15-én kiadott 389/1998.(XII. 15.) Kt. számú határozatával elfogadott alapító okiratát Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. §.(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. Korm rend. 5. §. (1)-(2) bekezdése szerinti tartalommal az alábbiak szerint módosítja:
 
1. Az alapító okirat 4.1.2. pontjában
 
a „101222 –Támogató szolgáltatás” kormányzati funkció szerinti megjelölése
 
az alábbiak szerint módosul:
 
101222 – Támogató szolgáltatás fogyatékos személyek részére.
 
2. Az alapító okirat 4.1.7. pontjában
 
a „095020 –Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás” kormányzati funkció szerinti megjelölése
 
az alábbiak szerint módosul:
 
095020 –Iskolarendszeren kívüli egyéb oktatás, képzés.
 
3. Az alapító okirat 4.1.8. pontjában
 
a „096030 –Tanulók kollégiumi étkeztetése
    081030 – Sportolók edzőtábori étkeztetése
    081071 – Üdülőtábori étkeztetés” kormányzati funkció szerinti megjelölése
 
az alábbiak szerint módosul:
 
096030 –Köznevelési intézményben tanulók lakhatásának biztosítása
081030 – Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése
081071 – Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa utasítja Várfi Andrást a Társulási Tanács elnökét, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe