5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2014. április 28-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda pályázaton való részvételének támogatása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Czikkelyné Fodor Tünde a Kistérségi óvoda intézményvezetője az alábbi kérelemmel fordult a Társuláshoz, mint az intézmény fenntartójához:
 
„A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (későbbiekben: KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében közzé tett egy felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít óvodás gyermekek erdei óvoda programban való részvételéhez minősített szolgáltatónál.
Támogatás célja:
Lehetőséget teremteni az óvodás gyermekek számára, hogy
-       az óvodai nevelés tanulási folyamatának részeként közvetlen tapasztalással szerezhessenek élményeket a magyarországi természeti környezet, élő- és élettelen, épített értékeiről;
-       az életkori sajátosságaik figyelembevételével ismerkedhessenek a NATURA 2000 program keretében az adott élőlények élettereikkel;
-       olyan tevékenységeknek lehessenek cselekvő részesei, melyek élményhatásuk folytán segítik az összefüggések megláttatását, az ökológiai gondolkodás megalapozását;
-       közös tevékenységekkel, elsősorban környezeti és érzékenyítő játékokkal gyakorolhassák a közösség és a természeti környezet által elvárt viselkedésformákat.
Célja még, hogy
-       minél több óvodás gyermek juthasson el erdei óvodába,
-       az óvodák erdei óvodáztatásának segítése.
 
Támogathatók köre:
Magyarország területén működő olyan köznevelési intézmény (óvoda), ahonnan legalább egy fő óvodapedagógus rendelkezik a Svájci - Magyar Együttműködési Program által támogatott ”Rajtunk is múlik” című akkreditált továbbképzés illetve a Natura 2000 műhelymunkán való részvételt igazoló tanúsítvánnyal, oklevéllel. Intézményünkben két pedagógus rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal.
A támogatási kérelmet kizárólagosan csak az óvoda képviseletére jogosult személynyújthatja be!
A támogatás futamideje:
Támogatást a 2014. szeptember 15. és 2014. október 31. közötti időszakra tervezett erdei óvoda program megvalósításához lehet igényelni.
A támogatás összege:
 
Költségtípus
Megne-vezés
Egység-ár
Elszámolni kívánt összeg
Elszámolni kívánt összegből az igényelt támogatás (Ft)
Egy főre jutó támogatás (Ft/fő)
Igénybevett szolgáltatás
szállás
4 000 Ft
30
120 000 Ft
 
 
 
étkezés
 
 
0 Ft
 
Összesen
 
120 000 Ft
 
igénybevett egyéb szolgáltatás
szakmai program
5000
30
150000
 
Mindösszesen
 
270 000 Ft
162 000 Ft
5 400 Ft
 
Gyermekenként az összköltség 60 % - a, maximum 5. 400,- Ft vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás igényelhető. A fennmaradó 40% nem igényel önkormányzati kiegészítést.
A támogatás biztosítja a nevelési időszakban óvodás gyermekek számára egymást követő min. háromnapos* minősített erdei óvodai programban való részvétel költségeinek (étkezés, szállás, szakmai program) gyermekenkénti 60%-os legfeljebb 5400 Ft-os hozzájárulását.
A támogatás módja:
Utófinanszírozás.
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot járuljanak hozzá a pályázaton való részt vételhez.”
 
Javaslom a Társulási Tanács részére, hogy a pályázaton való részvételhez járuljon hozzá, a pályázat megvalósítása önkormányzati kiegészítést nem igényel, a saját erő az intézmény költségvetésében rendelkezésre áll.


Döntési javaslat

"Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda pályázaton való részvételének támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda fenntartója hozzájárul, hogy az intézmény pályázatot nyújtson be az Erdei óvoda programban való részvétel támogatásának igénylésére című pályázatra.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe