4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2013. augusztus 8-i ülésére

Tárgy:   Tájékoztatás Gyomaendrőd- Csárdaszállás- Hunya Kistérségi Óvoda által benyújtott pályázatról
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Czikkelyné Fodor Tünde a Gyomaendrőd- Csárdaszállás- Hunya Kistérségi Óvoda intézményvezetője az alábbiakban tájékoztatja az intézmény fenntartóját a benyújtott pályázattal kapcsolatban:
 
„Intézményünk 2013. június 24-ével pályázatot nyújtott be Az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatására (A pályázat kódja: NTP-OTM-MPA-12).
A tehetséggondozó program címe:
 
Kincskereső” – sokszínű óvoda tehetség-segítő program
 
A tehetséggondozó program rövid leírása:
 
Folytatni kívánjuk a megkezdett tehetséggondozó programot a Gyomaendrőd- Csárdaszállás- Hunya Kistérségi Óvoda tehetséggondozási feltételrendszerének fejlesztésére, a gyermekek eltérő szociális helyzetéből fakadó esélykülönbségek mérséklésére, a tehetséggondozási szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására. A projekt keretében kidolgozott komplex tehetséggondozó/tehetségfejlesztő program által a tehetséges gyermekekkel való integrált foglalkozás valósul meg a tehetséggondozás módszereivel. Törekszünk arra, hogy a kiválóan kreatív, átlag feletti intellektuális és szociális képességekkel és az ehhez kapcsolódó nagyfokú motivációval rendelkező tehetségígéreteknek olyan tanulási helyzeteket teremtünk, ami a tág érdeklődési területüket kielégíti, illetve tovább bővíti.
 
Jelen pályázaton igényelt támogatás összege: 1.952.000 Ft
A projekt összes költségének 100%-a elszámolható, a pályázathoz saját forrás biztosítása nem kötelező. A támogatás intenzitása 100%. A támogatás folyósítása előfinanszírozási formában történik.
 
Támogatási időszak:
2013. április 6. és 2013. szeptember 30. közé eső időszak.
Az eredményhirdetés várható időpontja: 2013. augusztus 23.”
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.

 


Döntési javaslat

"Tájékoztató elfogadása Gyomaendrőd- Csárdaszállás- Hunya Kistérségi Óvoda által benyújtott pályázatról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda fenntartója tudomásul veszi „Az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatására Kincskereső” – sokszínű óvoda tehetség-segítő program című pályázat benyújtásával kapcsolatos intézményi tájékoztatást.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe