3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2013. október 29-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és a Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat között létrejövő támogatási szerződés jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

 

Tisztelt Társulási Tanács!
 
A Kistérségi Óvoda intézményvezetője Czikkelyné Fodor Tünde jelen előterjesztéssel arra kéri a Tisztelt Fenntartót, hogy a Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzattal német nemzetiségű óvodapedagógus szakirányú képzésére felhasználható támogatási szerződést jóváhagyni szíveskedjen.
 
Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat német nemzetiségű óvodapedagógus szakirányú képzését szeretné támogatni, melynek fejében az óvoda vállalja, hogy legkésőbb 2015. szeptember 1. napjával beindítja és legalább két éven keresztül fenntartja a német nemzetiségi képzést.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.
 

 


Döntési javaslat

"Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és a Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat között létrejövő támogatási szerződés jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda fenntartója jóváhagyja a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és a Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat között kötendő alábbi szerződést:
 
Szerződés
 
Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzata (Gyomaendrőd Selyem út 124. sz.; adószáma: 15583226-1-04; törzsszáma: 583220; képviseli Hack Mária elnök, továbbiakban Támogató) másrészről Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda (Gyomaendrőd Kossuth L. út 7. sz.; adószáma: 15798190-1-04; törzsszáma: 798198; képviseli: Czikkelyné Fodor Tünde továbbiakban Támogatott) között az alábbi feltételekkel:
 
A Támogató vállalja, hogy a 2013/2014-es oktatási évtől kezdődően 3 azaz három oktatási féléven keresztül a mindenkori tandíj 80 %-ának megfelelő bruttó támogatást biztosít a Támogatott részére. A Támogató kijelenti, hogy a támogatási összeget minden oktatási félév első oktatási hónapja végéig átutalja a Támogatott 53200125-11090177 sz. költségvetési számlájára.
 
A Támogatott a támogatást köszönettel elfogadja, és kijelenti, hogy annak összegét, német nemzetiségű óvodapedagógus szakirányú képzésére használja fel és legkésőbb 2015. szeptember 1-vel megindítja az óvodában a német nemzetiségi képzést. A Támogatott kijelenti, hogy amennyiben a fenti határidőig a képzést nem indítja meg, úgy a támogatást a Ptk.-ban meghatározott késedelmi kamataival együtt visszafizeti, vállalja továbbá, hogy a német nemzetiségű óvodai képzést legalább annak beindítását követő két évig fenntartja.
 
Megszűnik a szerződés, a határozott idő lejártát megelőzően, ha Támogató egy oktatási félévre nem biztosít támogatást, illetve a német nemzetiségi oktatást a Támogatott által teljesítendő időszakban a szeptemberi óvodakezdéskor nincs legalább 10 gyermek, aki igénybe kívánja venni, továbbá az oktatási félév zárásakor hiányzik a fent meghatározott gyermek létszám és ezt okirattal dokumentálja. A Támogatott az általa 2015 szeptemberétől kezdődő teljesítési időszakban a beóvodáztatással kapcsolatos szülői tájékoztatókra köteles a Támogató képviselőjét meghívni. A Támogatott vállalja, hogy a képzés fenntartásához szükséges a jelen szerződésben meghatározott gyermeklétszám csökkenéséről írásban – személyes adatok védelmére tekintettel - tájékoztatást ad a Támogatónak.
 
A Felek kijelentik, hogy a szerződés aláírására jogosultak arra kellő felhatalmazással rendelkeznek.
 
A Felek kijelentik, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Ptk. az Áht. a Nekt. tv. Valamint a 2011. évi CXC. tv. Rendelkezéseit tekintik irányadónak.
 
A Felek a szerződést átolvasás és közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.
 
Gyomaendrőd, 2013. október 15.
 
Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat
Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda
 
 

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe