2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2013. december 12-i ülésére

Tárgy:   Intézményi Társulás döntésének megerősítése TÁMOP-5.3.1-B-2-12/2 kódszámú pályázat benyújtásával kapcsolatban
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mraucsik Lajosné a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője az alábbi kérelemmel fordult a Társulási Tanácshoz:
„Intézményünk részére 2013. május 30-án az Intézményi Társulás a 22/2013. (V.30.) számú határozatával hozzájárult, hogy a TÁMOP-5.3.1-B-2-12/2 kódszámú „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális gyermekjóléti ellátórendszerben” című projekt keretében roma nők foglalkoztatására (8 fő) nyújtsunk be pályázatot.
A pályázat benyújtására 2013. december 3-tól nyílt meg a lehetőségünk, mivel az elektronikus kitöltő felületet ekkor nyitotta meg a támogató hatóság.
Tekintettel arra, a határozat meghozatala és a pályázat beadásának időpontja között intézményünk vonatkozásában a fenntartó jogutódlással megváltozott, kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy a beadandó pályázat vonatkozásában az előzőekben említett Intézményi Társulási határozatban megfogalmazottak szerint erősítse meg az Intézményi Társulás döntését.
Tájékoztatom a T. fenntartót, hogy a pályázathoz kötelezően becsatolandó dokumentum a fenntartó hozzájáruló határozata. Amennyiben nem a pályázat beadásának időpontjában meglévő fenntartó határozatát csatolnánk be, az rendkívüli bonyodalmakat okozna, ami hátráltatná a támogatási szerződés megkötését.
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy szíveskedjen támogatni jelen pályázati törekvéseinket.”
 
Javaslom a Tisztelt Társulási Tanácsnak, hogy az intézményvezető kérelmének megfelelően erősítse meg a az Intézményi Társulás 22/2013. (V. 30.) sz. határozatát.


Döntési javaslat

"Intézményi Társulás döntésének megerősítése TÁMOP-5.3.1-B-2-12/2 kódszámú pályázat benyújtásával kapcsolatban"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója - tekintettel jogelődje Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Intézményi Társulás 22/2013. (V. 30.) sz. határozatára hozzájárul ahhoz, hogy az intézmény pályázatot nyújtson be a TÁMOP-5.3.1-B-2-12/2 kódszámú „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális gyermekjóléti ellátórendszerben” című pályázatra.
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa vállalja, hogy a pályázat pozitív elbírálása esetén a Térségi Szociális Gondozási Központ 2015. évi költségvetésében önkormányzati kiegészítő támogatásként biztosítja a 8 fő három havi továbbfoglalkoztatásához szükséges költséget 3. 474.720.-Ft összegben.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe