1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. február 23-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2014. évi költségvetési határozatának módosítása
Készítette:   Tóthné Gál Julianna
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás Tanácsa 2014. II. 28.-i ülésén a Társulás 2014. évi költségvetését a 21/2014. (II. 28.) határozatával állapította meg, melyet a mellékelt határozat-tervezet a következőkben módosít.
 
A költségvetési főösszege 1.980 E Ft-tal változott.
 
Főbb előirányzat változások a következők:
 
A költségvetésbe beépítésre került a 2014. november hónapra kifizetett bérkompenzáció összege (Kistérségi Óvoda: 40 E Ft, Térségi Szociális Gondozási Központ: 954 E Ft), melynek forrásául a Gyomaendrőd Város Önkormányzatánál jelentkező központosított támogatás szolgál.
 
A Térségi Szociális Gondozási Központnál átcsoportosításra került a dologi kiadások összegéből a fejlesztési kiadások közé 2.661 E Ft, melynek oka, hogy 2014. évtől kezdődően az államháztartási szerveknél a jogszabályi változások miatt a 200 E Ft alatti kis összegű tárgyi eszközöket is beruházásként kell lekönyvelni és nyilvántartani.
 
A Térségi Szociális Gondozási Központnál 275 E Ft összeggel került beépítésre a költségvetésbe az önkormányzati támogatás összege, szemben a dologi kiadások összegével, mely az októberi állami támogatás pluszigényeként jelentkezett.
 
A Térségi Szociális Gondozási Központnál 772 E Ft összeg került átcsoportosításra a személyi juttatásokhoz a dologi kiadásokból, mely az év közbeni munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó befizetési kötelezettség év végi rendezését foglalja magába
 
A Térségi Szociális Gondozási Központnál a saját működési bevételek és a dologi kiadások összege csökkent 5.122 E Ft összeggel, melyet év végi rendezésként szükséges megtenni. A bevétel elmaradás az étkeztetés igénybevételének tervezett alatti teljesítésével magyarázható, így a dologi kiadásokon belül az élelmiszer beszerzés jogcím kerül csökkentésre a működési bevételekkel szemben.
 
A Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda költségvetésébe beépítésre került 345 E Ft összegű önkormányzati kiegészítő támogatás, mely a tényleges kiadások fedezetéül szolgál. Összességében az önkormányzatok kiegészítő támogatása 1.630 E Ft, mely az októberi állami támogatás lemondásának 1.285 E Ft összegéből, a bevételek 71 E Ft összegű túlteljesítéséből, és a kiadások 416 E Ft túllépéséből tevődik össze. Az 1.630 E Ft plusz önkormányzati támogatásból a Csárdaszállási Óvodával kapcsolatosan 593 E Ft kiegészítést kell a Csárdaszállási Önkormányzatnak biztosítania, melyből az óvodások étkeztetése 331 E Ft, az óvoda működtetése 262 E Ft plusz önkormányzati támogatást igényelt. A Gyomaendrődi óvodák önkormányzati kiegészítő támogatása 1.037 E Ft, mely összeget módosíthat az év végi állami támogatás mutatószámainak meghatározásához kapcsolódó tényleges állami támogatás alakulása.  
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy a költségvetési határozat módosítását elfogadni szíveskedjen.


Döntési javaslat

"Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2014. évi költségvetési határozatának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a 2014. évi költségvetéséről szóló 21/2014. (II. 28.) határozatát a következőkben módosítja:
1. A 2014. évi költségvetésről szóló 21/2014. (II. 28.) határozat (továbbiakban: TH.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„1. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa (a továbbiakban: Önkormányzati Társulás) az Önkormányzati Társulás 2014. évi költségvetésének
a) bevételi főösszegét 748.128 ezer forintban,
b) kiadási főösszegét 748.128 ezer forintban
állapítja meg az 1. mellékletben részletezettek szerint.”
 
2. A TH. 1. melléklete helyébe a határozat 1. melléklete lép.
 
3. A TH 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„2. A bevételi főösszegen belül
a) a működési bevételek előirányzata 744.259 ezer forint,
b) a felhalmozási bevételek előirányzata 0 forint,
c) a működési célú finanszírozási bevételek előirányzata 3.869 ezer forint,
d) a felhalmozási célú finanszírozási bevételek előirányzata 0 forint
a 2. mellékletben részletezettek szerint.”
 
4. A TH. 2. melléklete helyébe a határozat 2. melléklete lép.
 
5. A TH 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„3. A kiadási főösszegen belül az Önkormányzati Társulás működési kiadásainak előirányzata 744.103 ezer forint, melyből:
a) személyi juttatás 384.582 ezer forint,
b) munkaadót terhelő járulék 87.606 ezer forint,
c) dologi kiadás 271.687 ezer forint,
d) működési célú támogatásértékű kiadás 228 ezer forint,
e) működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre 0 forint,
f) a működési célú céltartalék 0 forint,
g) ellátottak pénzbeli juttatása 0 forint
a 3. mellékletben részletezettek szerint.”
 
6. A TH. 3. melléklete helyébe a határozat 3. melléklete lép.
 
7. A TH 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. A Önkormányzati Társulás fejlesztési kiadásának összege 4.025 ezer forint, a 4. melléklet szerint.”
 
8. A TH. 4. melléklete helyébe a határozat 4. melléklete lép.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe