2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. július 30-i ülésére

Tárgy:   Tanyás támogatás megelőlegezése
Készítette:   Kürtiné Erdősi Klára, Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Társulási Tanács!
 
 
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás 2015. május 7-én pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére. A pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően az MVH a pályázott tételek nettó értékére nyújt 100 %-os támogatást, ennek megfelelően 7 692 559 Ft támogatásban részesítette a Társulást.
 
Az MVH tájékoztatása alapján, a határozat kézhezvételét követően sor kerülhet a gépjármű beszerzésére. Ennek érdekében megkerestük a pályázathoz ajánlatot adó nyertes ajánlattevőt, aki azonban arról tájékoztatott, hogy az ajánlatban megjelölt gépjármű beszerzésére nincs lehetőség, viszont alacsonyabb lóerővel rendelkező gépjárművet azonos felszereltséggel kedvezőbb áron tudnának biztosítani. A pályázati kiírásnak megfelelően újra bekértünk két árajánlatot az alacsonyabb teljesítményű, de azonos felszereltségű gépjármű beszerzése érdekében. A bekért árajánlatok alapján a korábban kedvezőbb ajánlatot adó cég adta ismét a kedvezőbb ajánlatot, mely szerint a költségtételek az alábbiak szerint alakulnak:
 
 
nettó
Áfa
bruttó
Renault Trafic Combi (8+1 személy)
7 168 504 Ft
1 935 496 Ft
9 104 000 Ft
regisztrációs díj
85 000 Ft
-
85 000 Ft
arculati elemek
80 000 Ft
21 600 Ft
101 600 Ft
Összesen:
7 333 504 Ft
1 957 096 Ft
9 290 600 Ft
 
Mivel a támogatás utófinanszírozott, ezért kérvényezni kell Gyomaendrőd Város Önkormányzatától, hogy a támogatás nettó összegét, azaz 7 333 504,- Ft-ot a támogatás megérkezéséig előfinanszírozni szíveskedjék a Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás részére.
Kérem a tisztelt Társulási Tanácsot, az előterjesztésben foglaltak megvitatása után döntését határozat formájában hozza meg.


Döntési javaslat

"Tanyás támogatás megelőlegezése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: KÖZÉRDEKŰ KÖTELEZETTSÉG VÁLL.
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa felhatalmazza Toldi Balázs elnököt, hogy kérelemmel forduljon Gyomaendrőd Város Önkormányzatához az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére elnyert 7 333 504,- Ft támogatás előfinanszírozása érdekében, folytassa le a szükséges tárgyalásokat, és tegye meg a szükséges jognyilatkozatokat.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe