3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. október 27-i ülésére

Tárgy:   A Térségi Szociális Gondozási Központ működési engedély módosításának kezdeményezése
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

Tisztelt Társulási Tanács!
 
A Társulási Tanács 2015. szeptember 29-i ülésén megismerte a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás integrálásával kapcsolatos jogszabályi háttért, a 2016. január 1. napjával hatályba lépő törvényi szabályozást, mely alapján úgy döntött, hogy 2016. január 1. napjával a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot Család- és Gyermekjóléti Központ megnevezéssel a Térségi Szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegységeként működteti tovább.
 
A települési önkormányzatoknak/társulásoknak 2015. november 30-ig kell dönteniük a feladat-ellátás új rendelkezéseknek megfelelő biztosítása módjáról, és ezen időpontig kérelmezniük kell a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítását. Ha a fenntartó a kérelmet határidőben benyújtja, az eljárás befejezéséig úgy kell tekintetni, mintha a kérelmezett adatmódosítás jogerősen be lenn jegyezve a szolgáltatói nyilvántartásba.
 
A Társulás 2015. szeptemberi ülésén már részben eleget tett a törvényi előírásoknak, felülvizsgálta a feladat-ellátást és döntött annak módjáról. A Társulás jelen ülésén tárgyalja az alapító okirat módosítást, illetve kérelmezi a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítását, így határidőn belül eleget tesz a törvényi szabályozásnak.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácstól az előterjesztés megtárgyalását és a Térségi Szociális Gondozási Központ a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosításának kezdeményezését.
 
Kérem az alábbi határozati javaslat elfogadását.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Társulási Tanács számára. 
 
Döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ működési engedély módosításának kezdeményezése "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92/K. § (2) bekezdése alapján a szolgáltatói nyilvántartásba történő adatmódosítás iránti kérelmet terjeszt elő Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalánál a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás integrálása okán. Az integrált feladatot 2016. január 1. napjától az intézmény szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegysége a Család- és Gyermekjóléti Központ látja el.
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa felhatalmazza Toldi Balázs társulási elnököt a szükséges jognyilatkozatok megtételére és aláírására.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe