4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. október 27-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ keretében működő Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai Programjának fenntartói jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Társulási Tanács!
  
A Társulási Tanács 2015. szeptember 29-i ülésén megismerte a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás integrálásával kapcsolatos jogszabályi háttért, a 2016. január 1. napjával hatályba lépő törvényi szabályozást, mely alapján úgy döntött, hogy 2016. január 1. napjával a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot Család- és Gyermekjóléti Központ megnevezéssel a Térségi Szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegységeként működteti tovább.
 
A települési önkormányzatoknak/társulásoknak 2015. november 30-ig kell dönteniük a feladat-ellátás új rendelkezéseknek megfelelő biztosítása módjáról, és ezen időpontig kérelmezniük kell a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítását. Ha a fenntartó a kérelmet határidőben benyújtja, az eljárás befejezéséig úgy kell tekintetni, mintha a kérelmezett adatmódosítás jogerősen be lenn jegyezve a szolgáltatói nyilvántartásba.
 
A Társulás 2015. szeptemberi ülésén már részben eleget tett a törvényi előírásoknak, felülvizsgálta a feladat-ellátást és döntött annak módjáról. A Társulás jelen ülésén tárgyalja az alapító okirat módosítást, illetve kérelmezi a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítását, így határidőn belül eleget tesz a törvényi szabályozásnak.
 
A szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítása iránti kérelemhez mellékelni kell a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai programját, mely dokumentumon az intézményvezető átvezette a törvényi változásokat.
Tájékoztatom a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy a szakmai végrehajtási rendeletek még nem jelentek meg a családsegítés és a gyermekjóléti szolgálat integrálásával kapcsolatban, a rendeletek megjelenését követően szükség lehet ismét a szakmai program módosítására.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácstól az előterjesztés megtárgyalását és a Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai Programjának fenntartói jóváhagyását. 

Döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ keretében működő Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai Programjának fenntartói jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója, a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. § (1) bekezdés c) pontja alapján jóváhagyja a Családsegítő- és Gyermekvédelmi Központ Szakmai Programját.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe