1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. január 26-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központ új szolgáltatások bejegyzése ügyében hiánypótlás teljesítése
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

 Tisztelt Társulási Tanács!

A Társulási Tanács a családsegítés  és gyermekjóléti szolgáltatási feladatok integrálása okán döntött arról, hogy az integrált feladatok ellátását 2016. január 1. napjától a Térségi szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegysége a Család- és Gyermekjóléti Központ látja el. A fenntartói döntés alapján az új szolgáltatások bejegyzése tárgyában a kérelem beadásra került. Az eljáró hatóság a tényállás tisztázása céljából végzésben hiánypótlásra szólította fel a fenntartót. A hivatal és az intézmény a  hiánypótlási kötelezettség teljesítéséhez szükséges fenntartói nyilatkozatokat, okiratokat előkészítette azonban az alábbi fenntartói döntésekre is szükség van a hiánypótlási kötelezettség teljeskőrű teljesítéséhez:
- Társulási Megállapodás módosítása: a megállapodásban rögzíteni kell, hogy az integrált feladatok ellátását a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység látja el.
- a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai programját a Társulási Tanács már jóváhagyta, azonban a döntést követően jelentek meg a szakmai jogszabályok, melyek előírásai alapján az intézményvezető ismét átdolgozta a programot, ismételten kéri a fenntartót a szakmai program elfogadására. A szakmai program mellékletét képező szervezeti és működési szabályzatot, házirendet, valamint megállapodás tervezetet az új törvényi változásnak megfelelően az intézményvezető átdolgozta, és fenntartói jóváhagyásra benyújtotta.
 
A szakmai program, a szervezeti és működési szabályzat, a házirend és a megállapodás tervezete az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot az előterjesztés megtárgyalására és az alábbi döntési javaslatok elfogadására:

1. döntési javaslat

"Társulási Megállapodás módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 442/2015. (IX. 24.) Gye. kt. határozata, Csárdaszállás Község Képviselő-testülete 82/2015. (IX. 16.) képviselő-testületi határozata valamint Hunya Község Képviselő-testülete 100/2015. (IX. 23.) Hunya Kt. határozata alapján a 2013. május 20. napján kelt Társulási Megállapodás 4. pontját az alábbi 4.2. ponttal egészíti ki:
"4.2. pont
A Társulás a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás integrált ellátását a Térségi Szociális Gondozási Központ szervezetileg és szakmailag önálló intézményegysége útján biztosítja: a Térségi Szociális Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központ Gyomaendrőd, Csárdaszállás és Hunya települések közigazgatási területén biztosítja a család- és gyermekjóléti szolgálat, Gyomaendrődi Járás közigazgatási területén a család- és gyermekjóléti központ szolgáltatását."

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ alapdokumentumainak jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. (1) bekezdés c) pontja alapján jóváhagyja a Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai programját, valamint a program mellékletét képező Szervezeti és Működési Szabályzatot, a házirendet és a megállapodás tervezetet.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe