2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. március 31-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ szakmai programjának elfogadása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető
Előterjesztő:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Lajosné önkormányzati intézmény vezető

Tisztelt Társulási Tanács!

A Társulási Tanács a családsegítés  és gyermekjóléti szolgáltatási feladatok integrálása okán döntött arról, hogy az integrált feladatok ellátását 2016. január 1. napjától a Térségi szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegysége a Család- és Gyermekjóléti Központ látja el.

A fenntartói döntés alapján az új szolgáltatások bejegyzése tárgyában a kérelem beadásra került. Az eljáró hatóság ismét hiánypótlásra szólította fel a fenntartót, tekintettel arra, hogy az eljárás során megtörtént a szakmai program szakértői véleményezése. A szakértő (Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal)  véleménye az előterjesztés mellékletét képezi. Az intézményvezető a szakértői vélemény alapján átdolgozta, kiegészítette a szakmai programot. Hivatalunk határidő hosszabbítást kért a szakmai program átdolgozására és fenntartói jóváhagyására 2016. március 31. napjáig.
Az  átdolgozott szakmai program szintén az előterjesztés mellékletét képezi.

Kérem a Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.


 

Döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ szakmai programjának elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. (1) bekezdés c) pontja alapján jóváhagyja a 2016. március 4. napján kelt Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakértői véleményének megfelelően átdolgozott Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai programját.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe