3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. március 31-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása a TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése c. kiírásra
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök

Tisztelt Társulási Tanács!
 
2016. január 5-én a Széchenyi 2020 keretében megjelent a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-4.2.1-15 számú pályázati felhívás. A szociális területen a fenntartó a Gyomaendrőd - Csárdaszállás – Hunya Települési Önkormányzati Társulás (továbbiakban: Társulás) és Gyomaendrőd Város Önkormányzata az épület tulajdonosaként (továbbiakban: Önkormányzat) is nyújthat be pályázatot. Célszerű lenne, ha a feladatot ellátó Társulás lenne a pályázó, ebben az esetben a pályázat benyújtásához az ingatlan tulajdonos Önkormányzatnak a hozzájárulása szükséges.
 
  
TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése
 
Támogatható tevékenységek: a szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátás fejlesztése támogatható, különös tekintettel az alábbiakra: étkeztetés, közösségi ellátások, házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, utcai szociális munka, nappali ellátás, család-és gyermekjóléti szolgálat/központ.
Támogatható infrastrukturális fejlesztések: férőhelybővítés, átalakítás, felújítás (beleértve az épületgépészetet is), új szolgáltatás létrehozása, étkeztetéshez szükséges konyha kialakítása, fejlesztése, az alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó IKT infrastruktúra fejlesztése, hálózati rendszerek kiépítése, az épülethez tartozó, telekhatáron belüli külső terek (udvar, zöld terület) kialakítása, átalakítása, felújítása.
 
Eszközbeszerzés: eszközök, bútorok és berendezési, felszerelési tárgyak beszerzése, külső terekhez kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzése, járműbeszerzés.
Támogatási keret Békés megyében:                                                  715 millió Ft
Támogatási kérelmek benyújtásának időtartama:                        2016.02.08-2016.04.29.
Projekt megvalósítására rendelkezésre álló idő:                            36 hónap
Igényelhető vissza nem térítendő támogatás:                                3-150 millió Ft
Támogatási intenzitás:                                                                           100 %
Támogatási kérelmek várható száma:                                                9
Projektötlet: a Térségi Szociális Gondozási Központ 5. sz. idősek nappali ellátásának infrastrukturális fejlesztése (5500 Gyomaendrőd, Blaha L. u. 2-6.)
 
A pályázati kiírásnak megfelelően a pályázóknak a projektötletet 2016.04.29-ig benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes irodájához. Az elbírálást követően, támogatott projektötlet esetén támogatási szerződés megkötésére kerül sor, majd ezt követően a projekt előkészítés szakaszában nyílik lehetőség a pályázatok tényleges kidolgozására és a szerződésben rögzítettek szerinti megvalósítására.
  
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg a döntését.

Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd - Csárdaszállás – Hunya Települési Önkormányzati Társulás pályázatot nyújt be a TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése c. kiírásra a Térségi Szociális Gondozási Központ 5. sz. idősek klubja (5500 Gyomaendrőd, Blaha L. u. 2-6.) nappali ellátásának infrastrukturális fejlesztése érdekében.
A Társulási Tanács felhatalmazza Toldi Balázs elnököt a szükséges jognyilatkozatok és intézkedések megtételére.
A Társulási Tanács felkéri a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalt, hogy a projekt támogatása esetén a kidolgozott pályázati dokumentációt a végleges költségvetéssel együtt terjessze a Társulási Tanács elé. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe