4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. április 26-i ülésére

Tárgy:   TOP-1.4.1-2015 pályázat Csárdaszállás óvoda
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Petényi Roland

Tisztelt Társulási Tanács!
 
2016. január 5-én a Széchenyi 2020 keretében megjelent a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-15 számú pályázati felhívás. Projekt ötletünk:A Gyomaendrőd-Csárdaszállás Hunya Kistérségi Óvoda Csárdaszállási telephelyének fejlesztése, eszközök beszerzése.
 
Az óvodai ellátás területén a fenntartó Gyomaendrőd,  Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás (továbbiakban: Társulás), és Csárdaszállás Községi Önkormányzat az épület tulajdonosaként (továbbiakban: Önkormányzat) is nyújthat be pályázatot. Célszerű lenne, ha a tulajdonos Önkormányzat nyújtaná be a pályázatot úgy, hogy a feladatot ellátó Társulás hozzájáruló nyilatkozatával támogatná azt. (ennek megléte kötelező pályázati melléklet)
 
TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével
 
Támogatható tevékenységek: A felhívás a bölcsődei ellátások és az óvodák fejlesztését szolgálja: Intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése (férőhely bővítése, átalakítása, felújítása), új telephely/szolgáltatás létesítése, udvar/játszóudvar felújítása, bezárt telephely újranyitása, szocializációt, mozgásfejlesztést, fejlesztést segítő helyiségek, szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztése, tornaszoba, orvosi szoba, elkülönítő helyiség létesítése, felújítása; Eszközbeszerzés, bútorok és egyéb berendezési tárgyak, udvari játékok, eszközök, informatikai eszközök; A projekt keretében lehetőség lesz tanmedence felújítására, bővítésére, gyermekpancsoló, szabadtéri zuhany létesítésére, parkolóhely fejlesztésére, járműbeszerzésre (legfeljebb 15 fős kisbusz beszerzésére, kizárólag társulás esetében és bölcsődei kapacitásbővítéshez kapcsolódóan)
 
Támogatási keret Békés megyében:2000 MFt
Támogatási kérelmek benyújtásának időtartama:2016.03.21-2016.05.23
Projekt megvalósítására rendelkezésre álló idő:24 hónap
Igényelhető vissza nem térítendő támogatás:1-300 MFt
Támogatási intenzitás:100 %
Támogatási kérelmek várható száma:10
 
Projektötlet: A Gyomaendrőd - Csárdaszállás - Hunya - Kistérségi Óvoda Csárdaszállási telephely felújítása, eszközök beszerzése.
 
Projekt címe: Csárdaszállási Napraforgó Óvoda fejlesztése
 
A pályázati kiírásnak megfelelően a pályázóknak a projektötletet 2016.05.23-ig kell benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes irodájához. Az elbírálást követően, támogatott projektötlet esetén támogatási szerződés megkötésére kerül sor, majd ezt követően a projekt előkészítés szakaszában nyílik lehetőség a pályázatok tényleges kidolgozására és a szerződésben rögzítettek szerinti megvalósítására.
  
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg a döntését.
 

Döntési javaslat

"TOP-1.4.1-15 Csárdaszállási óvoda pályázat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás, mint fenntartó hozzájáruló támogató nyilatkozatát adja Csárdaszállás Községi Önkormányzatnak, mint ingatlan tulajdonosnak pályázat benyújtásához a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével. c kiírásra a Gyomaendrőd -  Csárdaszállás - Hunya Kistérségi Óvoda Csárdaszállási telephelyének felújítása, eszköz beszerzés érdekében.
A Társulás Társulási Tanácsa felhatalmazza Toldi Balázs elnököt a szükséges jognyilatkozatok és intézkedések megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs elnök
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe