1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. augusztus 16-i ülésére

Tárgy:   A Térségi Szociális Gondozási Központ szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatainak módosítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

 Tisztelt Társulási Tanács!
 
A Térségi Szociális Gondozási Központ által ellátott család és gyermekjóléti szolgálatra az eljáró hatóság a szolgáltatás bejegyzését ideiglenes jelleggel, 2016. augusztus 31. napjáig engedélyezte, tekintettel arra, hogy a szolgálat nem felelt meg a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendeletben meghatározott személyi feltételeknek. Az intézményvezetője 2016. augusztus 9. napján értesítette hivatalunkat, hogy 2016. augusztus 1. napjától eleget tett fenti jogszabályi követelménynek: a család és gyermekjóléti szolgálat személyi feltételei – 4 fő családsegítő - megfelelnek a szakmai előírásoknak.
 
A személyi feltételek teljesítését követően a szakmai program ezirányú módosítását is elvégezte intézményvezető asszony.
Fentiekre tekintettel Mraucsik Lajosné intézményvezető jelen előterjesztéssel kéri a fenntartót, hogy az átdolgozott szakmai programot hagyja jóvá, valamint kezdeményezze a család és gyermekjóléti szolgálat szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatainak módosítását.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácstól az előterjesztés megtárgyalását és a Térségi Szociális Gondozási Központ szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatai módosításának kezdeményezését.
 

1. döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ szakmai programjának elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. (1) bekezdés c) pontja alapján jóváhagyja a határozat mellékletét képező, a Család- és Gyermekjóléti Központ Szakmai Programját.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatainak módosítása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92/K. § alapján a szolgáltatói nyilvántartásba történő adatmódosítás iránti kérelmet terjeszt elő Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalánál a család- és gyermekjóléti szolgálat határozatlan idejű bejegyzése tárgyában.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe