1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. szeptember 28-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetési határozat módosítása
Készítette:   Tóthné Gál Julianna
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök

Tisztelt Társulási Tanács!

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás Tanácsa 2016. II. 11.-i ülésén a Társulás 2016. évi költségvetését a 8/2016. (II. 11.) határozatával állapította meg, melyet a mellékelt határozat-tervezet a következőkben módosít.

A költségvetési főösszege
 39.392   E Ft-tal változott.

Főbb előirányzat változások a következők:

A költségvetésbe beépítésre került a 2016. április - 2016. augusztus hónapokra kifizetett 3.879 E Ft bérkompenzáció összege, melynek forrásául a Gyomaendrőd Város Önkormányzatánál jelentkező állami támogatás szolgál.

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet 107. § értelmében lehetőség van az önkormányzat által 2016. június 1-ig beküldött 2016. évi állami támogatás mutatószámainak módosítására. Ennek értelmében az egyes köznevelési feladatok támogatása címén a Kistérségi Óvodánál 394 E Ft összegben visszafizetési kötelezettség keletkezett a 2015. október 1.-i gyermeklétszám összetételének változása miatt. A házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, valamint a gyermekétkeztetési feladatok támogatása jogcímen a Térségi Szociális Gondozási Központnál visszafizetési kötelezettség keletkezett 2.435 E Ft összegben. A visszafizetési kötelezettség az ellátotti létszám csökkenéséből adódott.  Ezen összegek beépítésre kerültek a költségvetésbe.

Az intézményeknél átcsoportosításra került a dologi kiadások összegéből a fejlesztési kiadások közé a beszerzésre került kis értékű tárgyi eszközök értéke, mivel az államháztartási szerveknél a jogszabályi változások miatt a 200 E Ft alatti kis összegű tárgyi eszközöket is beruházásként kell lekönyvelni és nyilvántartani.

Az intézmények 2015. évi maradványa  -   mely a Társulás Tanácsa által elfogadásra került a 2015. évi zárszámadás során  -   szintén beépítésre került a költségvetésbe.

A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás felhalmozási célú bevételei között jelenik meg az önkormányzat TOP pályázatra elkülönített összegéből átutalt 286 E Ft, mely forrásául szolgál a Blaha út 2-6. alatti nappali ellátású idősek otthona épületrész belső átalakításának és felújításának a tervezési költségére.  

A Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda ebben az évben is megrendezte az ovivacsorát, a rendezvényen befolyt tombolabevétel 315 E Ft-os összege beépítésre került a bevételek közé. Ezen bevétel a kis értékű tárgyi eszköz beszerzésének forrása.

Az intézmény az Alföldvíz Zrt-hez benyújtott rajzpályázaton 150 E Ft támogatásban részesült, melyet óvodai kirándulás céljára használhatott fel.

A Térségi Szociális Gondozási Központ
Az önkormányzatnál 19.995 E Ft állami támogatás került 2016. április-augusztus hónapokra ágazati pótlék címén igénylésre, melyet az intézmény támogatásként kap meg. Ezen bevétel és kiadás  - személyi juttatások és járulékok -  is jelen módosítással került be az előirányzatok közé.

A Foglalkoztatási Hivatal által támogatott közfoglalkoztatottak bérére és a foglalkoztatásukhoz szükséges eszközök beszerzésére 15.723 E Ft került beépítésre a támogatás értékű működési bevételek közé.

Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy a költségvetési határozat módosítását elfogadni szíveskedjen.

Döntési javaslat

"Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetési határozatának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 6/C. §-ában foglalt feladatkörében eljárva a 2016. évi költségvetéséről szóló 8/2016. (II. 11.) határozatát a következők szerint módosítja:

1. A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2016. évi költségvetésről szóló 8/2016. (II. 12.) határozat (továbbiakban: TH.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa (a továbbiakban: Önkormányzati Társulás) az Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetésének
a) bevételi főösszegét 797.745 ezer forintban,
b) kiadási főösszegét 797.745 ezer forintban
állapítja meg az 1. mellékletben részletezettek szerint."
 
2. A TH 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„2. A bevételi főösszegen belül
a) a működési bevételek előirányzata 793.536 ezer forint
b) a felhalmozási bevételek előirányzata 2.823 ezer forint,
c) a működési célú finanszírozási bevételek előirányzata 1.386 forint,
d) a felhalmozási célú finanszírozási bevételek előirányzata 0 forint
a 2. mellékletben részletezettek szerint."
 
3. A TH 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„3. A kiadási főösszegen belül az Önkormányzati Társulás működési kiadásainak előirányzata 790.065 ezer forint, melyből:
a) személyi juttatás 393.816 ezer forint,
b) munkaadót terhelő járulék 109.228 ezer forint
c) dologi kiadás 287.021 ezer forint,
d) működési célú támogatásértékű kiadás 0 forint,
e) működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre 0 forint,
f) a működési célú céltartalék 0 forint,
g) ellátottak pénzbeli juttatása 0 forint
a 3. mellékletben részletezettek szerint."
 
4. A TH 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. Az Önkormányzati Társulás fejlesztési kiadásának összege 7.680 ezer forint, a 4. melléklet szerint."
 
5. A TH. 1. melléklete helyébe a határozat 1. melléklete lép.

6. A TH. 2. melléklete helyébe a határozat 2. melléklete lép.

7. A TH. 3. melléklete helyébe a határozat 3. melléklete lép.

8. A TH. 4. melléklete helyébe a határozat 4. melléklete lép. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe