1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2016. november 16-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ szolgáltatói nyilvántartási adatok módosítása – hiánypótlás
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mint az Önök előtt is ismeretes a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban Gyvt.) 2017. január 1 napjával hatályba lépő módosítása miatt a Család és Gyermekjóléti Központ fenti időponttól kezdve nem működhet a Térségi Szociális Gondozási Központ keretei között, az intézmény működtetéséről – kötelező feladatként – kizárólag járásszékhely önkormányzat gondoskodhat.
 
Mind a Társulási Tanács, mind Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete októberben meghozta azokat a döntéseket, melyek alapján a feladat-ellátása 2017. január 1. napjától a járás székhely település fenntartásában működő költségvetési szerv útján biztosított lesz.
A fenntartói döntések alapján a módosító kérelem, és az új bejegyzés iránti kérelem benyújtásra került. Az engedélyező hatóság, a Békés Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya 2016. november 14. napján érkezett végzésében a tényállás tisztázásához hiánypótlásra szólította fel a Társulást, mint korábbi fenntartót. A hiánypótlás során a végzés kézhezvételétől számított 5 napon belül az alábbi dokumentumokat kell elektronikusan csatolnunk:
-          korábbi és új fenntartó együttes nyilatkozata a fenntartóváltozásról, valamint a helyettes szülői ellátás kiválása okán a fenntartók közötti férőhelyszám-átadásra kérik az adatok módosítását.
-          fenntartó döntését a helyettes szülői ellátás férőhelyszámmal történő átadásáról
-          külön kérelmet kell benyújtani az elektronikus szolgáltatói nyilvántartási rendszeren belül a helyettes szülői szolgáltatásra vonatkozóan.
 
A hivatal a végzésnek megfelelően előkészítette a kért dokumentumokat, benyújtja az elektronikus kérelmet, azonban szükség van a Társulási Tanács döntésére is a helyettes szülői ellátás vonatkozásában. A Társulási Tanács az alapító okirat módosítással mondta ki a helyettes szülői ellátás kiválását, azonban szükség van egy külön, kifejezetten erről szóló fenntartói döntésre is.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.

Döntési javaslat

"Helyettes szülői feladat-ellátás férőhelyszám-átadással történő kiválása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az általa fenntartott Térségi Szociális Gondozási Központ intézmény Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegységének 2017. január 1. napjával kiválása okán dönt a helyettes szülői ellátás 2017. január 1. napjától férőhelyszámmal történő átadásáról Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete számára.
A helyettes szülői ellátás átadása az alábbi szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatokkal történik:
-          nem hálózat keretében nyújtott helyettes szülői ellátás,
-          ellátás helye: 5500 Gyomaendrőd, Mikszáth K. u. 30.,
-          4 férőhely,
-          a helyettes szülő neve: Kiss Péterné,
-          ellátási terület: Gyomaendrőd, Hunya, Csárdaszállás közigazgatási területe.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe