2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2017. február 6-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetési határozatának módosítása
Készítette:   Tóthné Gál Julianna
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök

Tisztelt Társulási Tanács!

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás Tanácsa 2016. II. 11.-i ülésén a Társulás 2016. évi költségvetését a 8/2016. (II. 11.) határozatával állapította meg, melyet a mellékelt határozat-tervezet a következőkben módosít.

A költségvetési főösszege
 8.365  E Ft-tal változott.

Főbb előirányzat változások a következők:

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda
 Az intézmény saját bevételének csökkenése a Csárdaszállási telephelyen a gyermekétkeztetésnél jelentkezik, mivel a térítési díjat fizető gyermekek adagszáma alacsonyabb a tervezettől. A Csárdaszállási óvoda működési kiadásai fedezetet nyújtottak az étkeztetésnél az állami támogatás kiegészítésére, így a Csárdaszállási Önkormányzatnak nem kellett átutalnia a tervezett 175 E Ft összegű önkormányzati kiegészítő támogatást. A Generali biztosító pályázatán az intézmény 150 E Ft-ot nyert, mely eséscsillapító gumiburkolat vásárlását teszi lehetővé. Ezen előirányzat módosítások beépítésre kerültek a költségvetésbe.

Térségi Szociális Gondozási Központ
A költségvetésbe beépítésre került a 2016. évi kompenzáció elszámolása során a Térségi Szociális Gondozási Központ részére átutalt 280 E Ft bérkompenzáció összege, melynek forrásául a Gyomaendrőd Város Önkormányzatánál jelentkező állami támogatás szolgál.

Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló C. törvényben foglaltak alapján a szociális szakosított ellátás üzemeltetési feladatainak támogatásánál a miniszterek döntésüket év közben módosíthatják, így a miniszterek döntése alapján 540 E Ft állami támogatás csökkenést irányoztak elő. Ezen elvonás összege beépítésre került a költségvetésbe.

Az önkormányzatnál 2.138 E Ft állami támogatás került 2016. december hónapra megigénylésre ágazati pótlék címén, melyet a Térségi Szociális Gondozási Központ támogatásként megkap, mely bevétel és kiadás is jelen módosítással kerül be az előirányzatok közé.

A Térségi Szociális Gondozási Központnál a Foglalkoztatási Hivatal által támogatott közfoglalkoztatottak bérére és a foglalkoztatásukhoz szükséges eszközök beszerzésére 8.737 E Ft került beépítésre a támogatás értékű működési bevételek közé.

A saját működési bevételek csökkentésre kerültek 19.001 E Ft-tal. Ennek oka egyrészt, hogy az idősotthonban a térítési díjak 90-%-ban teljesültek - a személyi térítési díjak alacsonyabbak a tervezett intézményi térítési díjaknál - ennek megfelelően a dologi kiadásoknál is csökkentésre kerültek a kiadási előirányzatok. Másrészt a szociális étkezők létszámának csökkenéséből adódóan mind a bevételi mind a kiadási oldalon csökkentésre kerültek az előirányzatok.

Az idős otthonok esetében mosógépbeszerzés, fénymásoló beszerzés, tűzhely, kézi mixer, hajszárító, botmixer és 1 db TV is beszerzésre került, valamint a közfoglalkoztatás keretében 1 db gőztisztító, 4 db létra, és egy porszívó került beszerzésre.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulásnál a támogató szolgálat részére pályázati pénzből Samsung lézernyomtató vásárlása történt 150 E Ft összegben, mely a beruházások előirányzatát növelte.

Kérem a Társulási Tanácsot, hogy a költségvetési határozat módosítását elfogadni szíveskedjen.

Döntési javaslat

"Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetési határozatának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 6/C. §-ában foglalt feladatkörében eljárva a 2016. évi költségvetéséről szóló 8/2016. (II. 11.) határozatát a következők szerint módosítja:

1. A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2016. évi költségvetésről szóló 8/2016. (II. 12.) határozat (továbbiakban: TH.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa (a továbbiakban: Önkormányzati Társulás) az Önkormányzati Társulás 2016. évi költségvetésének
a) bevételi főösszegét 804.851 ezer forintban,
b) kiadási főösszegét 804.851 ezer forintban
állapítja meg az 1. mellékletben részletezettek szerint."
 
2. A TH 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„2. A bevételi főösszegen belül
a) a működési bevételek előirányzata 800.492 ezer forint
b) a felhalmozási bevételek előirányzata 2.973 ezer forint,
c) a működési célú finanszírozási bevételek előirányzata 1.386 forint,
d) a felhalmozási célú finanszírozási bevételek előirányzata 0 forint
a 2. mellékletben részletezettek szerint."
 
3. A TH 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„3. A kiadási főösszegen belül az Önkormányzati Társulás működési kiadásainak előirányzata 804.346 ezer forint, melyből:
a) személyi juttatás 419.351 ezer forint,
b) munkaadót terhelő járulék 113.089 ezer forint
c) dologi kiadás 261.392 ezer forint,
d) működési célú támogatásértékű kiadás 0 forint,
e) működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre 0 forint,
f) a működési célú céltartalék 0 forint,
g) ellátottak pénzbeli juttatása 0 forint
a 3. mellékletben részletezettek szerint."
 
4. A TH 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. Az Önkormányzati Társulás fejlesztési kiadásának összege 11.019 ezer forint, a 4. melléklet szerint."
 
5. A TH. 1. melléklete helyébe a határozat 1. melléklete lép.
6. A TH. 2. melléklete helyébe a határozat 2. melléklete lép.
7. A TH. 3. melléklete helyébe a határozat 3. melléklete lép.
8. A TH. 4. melléklete helyébe a határozat 4. melléklete lép.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe