5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2017. május 29-i ülésére

Tárgy:   Óvodapedagógusok jubileumi jutalmának kifizetéséhez forrás biztosítása
Készítette:   Csordás Ádám, Szilágyiné Bácsi Gabriella
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Kovács Péterné intézményvezető kérésére a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda közalkalmazottainak foglalkoztatási adatai ellenőrzésre, egyúttal aktualizálásra kerültek.
 
Az ellenőrzés során kiderült, hogy több közalkalmazott korábbi munkaviszonya nem volt vagy helytelenül volt a rendszerben rögzítve, így azok beszámítása mind a besorolást, mind a jubileumi jutalom számításának kezdő időpontját módosította.
 
Két fő közalkalmazott adatai hiányosan szerepeltek a számfejtő rendszerben. Korábbi munkaviszonyaik rögzítése alapján mindketten jogosultak 2017. évben a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 78. § (1) és (2) bekezdés a) pontja szerinti 25 év közalkalmazotti jogviszony után járó jubileumi jutalomra:
- 2 havi bér, melynek a járulékkal növelt összege 734 684,-Ft.
- 2 havi bér, melynek a járulékkal növelt összege 777 872,-Ft.
Mindösszesen: 1 512 556,-Ft. A jubileumi jutalmak kifizetése 2017. június 26-án, valamint 2017. szeptember 5-én esedékes.
 
Mivel az intézmény 2017. évi költségvetése a jubileumi jutalmak számítása nélkül került elfogadásra, a fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a szükséges többletforrás biztosítására. Az 1.512.556 Ft forrásaként javasoljuk kijelölni a 2016. évi szabad maradvány keretösszegét. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára. 
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja a Képviselő-testület számára. 
 
Képviselő-testület    
 
Döntési javaslat

"Jubileumi jutalom kifizetéséhez forrás biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Társulási Tanács, mint az intézmény fenntartója jóváhagyja  a Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Kistérségi Óvoda két óvodapedagógusa részére esedékes jubileumi jutalom kifizetését, melyhez az 1.512.556 Ft összegű forrást Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete biztosítja.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe