5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2017. december 14-i ülésére

Tárgy:   A Térségi Szociális Gondozási Központ szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva, Mraucsik Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Társulási Tanács!
 
Mraucsik Éva a Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője az intézmény szervezeti és működési szabályzatának módosítását kérte a Fenntartótól jogszabályi változás okán:
- a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet 2018. január 1. napján hatályba lépő rendelkezéseinek való megfelelés érdekében szükséges szervezeti és működési szabályzat felülvizsgálata, módosítása.
 
A mellékletben megtalálható az intézményvezető asszony által írt kérelem, mely részletesen tartalmazza az elvégzett módosításokat.
Az intézményvezető által felülvizsgált és a fent idézett szakmai jogszabály hatályba lépő rendelkezéseinek megfelelően módosított szmsz az előterjesztés mellékletét képezi. Az intézmény Közalkalmazotti Tanácsa megismerte, megvitatta és a fenntartónak elfogadásra javasolja az intézményi SZMSZ-t. A Közalkalmazotti Tanács véleménye szinten megtalálható az előterjesztés mellékletében.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot s az előterjesztést megtárgyalására és az intézményi szervezeti és működési szabályzat jóváhagyására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A Térségi Szociális Gondozási Központ szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ intézmény fenntartója a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92/B. § (1) bekezdés 1) pontja alapján jóváhagyja a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet 2018. január 1. napján hatályba lépő rendelkezéseinek megfelelően átdolgozott Szervezeti és Működési Szabályzatot a „Térségi Szociális Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzata 2018.” című dokumentum szerint. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe