1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2013. június 26-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Magyar Államkincstár a közhiteles törzskönyvi nyilvántartásban szereplő adatok áttekintését követően valamennyi önkormányzat figyelmét felhívta arra, hogy az önkormányzati hivatalok megalakulása, illetve a járási rendszer kialakítása következtében a hivatalok alapító okiratainak módosítása szükségessé válhat.
Hivatalunk megvizsgálta a Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratát és megállapította, hogy az alapító okirat módosítása szükséges, mert a szakfeladatok felsorolása között szerepel két olyan szociális feladat ellátása, melyet 2013. január 1. napjától a járási hivatalok látnak el:
-         időskorúak járadéka és az ápolási díj alanyi jogon.
 
Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy mind Csárdaszállás Község, mind Gyomaendrőd Város Önkormányzata 2013. júniusi ülésén tárgyalja az alapító okirat módosítását.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a határozati javaslatban leírtak alapján szíveskedjen a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítását jóváhagyni.
 
Az előterjesztés mellékletét képezi a módosítások átvezetését követően egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat tervezete.
 

 


Döntési javaslat

"Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: szervezeti, személyi ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Csárdaszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 81/2012.(XI.29.) Kt. számú határozatával, Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 115/2012.(XI.30.) Kt. számú határozatával Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 672/2012.(XII.13.) Gye. Kt. számú határozatával jóváhagyott Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:
 
1. Az alapító okirat 4.1. pontjában „Az alaptevékenységek államháztartási szakfeladat rend szerinti besorolása” szövegrészből törlésre kerül az alábbi szakfeladat szám, és szakfeladat megnevezés:
 
882112
Időskorúak járadéka
882115
Ápolási díj alanyi jogon
 
 Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Várfi András polgármestert, mint a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal székhely önkormányzatának polgármesterét, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe