1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. június 4-i ülésére

Tárgy:   Hunya Község 2013. évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatai ellátásának átfogó értékelése
Készítette:   Fülöpné Kővári Ágnes
Előterjesztő:   Dr. Csorba Csaba jegyző

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96. §  (6) bekezdésében előírtak szerint a települési önkormányzat és az állam fenntartói feladatainak ellátására a Kormány rendeletében kijelölt szerv a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról minden év május 31-éig – az 1997. (IX.10.) Korm. rendelet 10. sz. mellékletében meghatározott tartalmi követelmények figyelembe vételével  – átfogó értékelést készít.
 
Az értékelést - települési önkormányzat esetén a képviselő-testület általi megtárgyalást követően - megküldi a Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala részére. Ezt követően a gyámhatóság javaslattal élhet a települési önkormányzat, illetve az állam fenntartói feladatainak ellátására a Kormány rendeletében kijelölt szerv felé, amely hatvan napon belül érdemben megvizsgálja a gyámhatóság javaslatait és állásfoglalásáról, intézkedéséről tájékoztatja.
 
Az önkormányzat képviselő - testülete kiemelten fontosnak tartja a gyermekvédelem tárgykörét ezért ezen beszámolóval egyidejűleg beszámoltatta a Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatát, hogy a (Gyvt.) 96. §  (6) bekezdésében előírt átfogó értékelés elkészítéséhez készítse el írásos anyagát. Pál Jánosné intézményvezető a  beszámolót elkészítette és a 2013. évi átfogó gyermekvédelmi értékelésbe beépítésre került.
 
Kérem  a Tisztelt képviselő-testületet az átfogó értékelés megvitatására és  elfogadására.
 
Hunya,2014. május 27.
 
                                                                              Fülöpné Kővári Ágnes
                                                                               igazgatási főelőadó
 

 


Döntési javaslat

"Átfogó értékelés a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásáról a 2013. év vonatkozásában Hunya tekintetében"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: szociális ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Képviselő-testülte  az „Átfogó értékelés a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásáról a  2013. év vonatkozásában Hunya tekintetében” az alábbiak az előterjesztés szerint elfogadja.

 

 

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe