9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2014. november 19-i ülésére

Tárgy:   Házhoz menő szelektíc hulladék gyűjtés bevezetése
Készítette:   Dr. Csorba Csaba jegyző
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Gyomaközszolg Kft. közgyűlésén a tulajdonosok döntést hoztak, hogy a települési szilárd hulladék begyűjtésének biztonságos működtetése érdekében további egy db használt kommunális hulladékgyűjtő gépjármű beszerzéséhez a tulajdonosok részarányuknak megfelelő forrást biztosítanak. A használt jármű beszerzési értékét 6. millió Ft-ban határozták meg. A jármű beszerzését az üzembiztonsági szempontokon felül indokolttá tette a 2015-ös évtől az a jogszabályi előírás, hogy 2015-től biztosítani kell a házhoz menő szelektív gyűjtéshez szükséges feltételeket, melynek hiányában a társaság elveszti a működési engedélyét. A társaság 2014. évi eredménye nem teszi lehetővé a forgó eszköz saját erőből történő beszerzését, ez teszi indokolttá a tulajdonosok üzletrész arányos hozzájárulásának biztosítását.
A településen 2015. január 1-től külön kell biztosítani a hulladék szelektív gyűjtését, melyhez biztosítani kell a megfelelő edényzetet is. A szolgáltató javasolja, hogy a szelektív hulladék lakossági gyűjtéséhez az önkormányzat biztosítson zsákokat (műanyag gyűjtéséhez) a 2015-ös évben ezzel is ösztönözve a lakosokat a jogszabályi követelmények zökkenőmentes teljesítésére. A szelektív hulladék gyűjtés bevezetése a lakosságnak többlet anyagi terhet nem jelent, a feltételekről, a lakosság december elején részletes írásbeli tájékoztatást kap a szolgáltatótól.
A szolgáltató kérelme és javaslata az előterjesztés mellékletét képezi.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a döntési javaslatok elfogadására.
 


1. döntési javaslat

"Házhoz menő szelektíc hulladék gyűjtés bevezetése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzata a Gyomaközszolg Kft. részére a településen szelektív hulladék 2015. január 1-től történő bevezetéséhez 1 db használt hulladékgyűjtő gépjármű beszerzéséhez 60.000 Ft. azaz Hatvanezer Ft összegű támogatást biztosít, pénzeszköz átadás formájában.

A pénzeszköz átadás forrása az általános tartalék

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 11. 30.
Felelős: Petényi Szilárdné
Hivatali felelős: Szopkó Rudolfné

2. döntési javaslat

"Házhoz menő szelektíc hulladék gyűjtés bevezetése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gyomaközszolg Kft. részére a településen a házhoz menő szelektív hulladék - műanyag zsákban, papír kötegelve - 2015. január 1-től történő bevezetéséhez – 3600 műanyagzsák biztosításához - 151.200 Ft-ot azaz Egszázötvengyezerkétszáz Ftot biztosít pénzeszközátadás formájában.
A pénzeszköz átadás forrása az általánost tartalék.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe