3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2015. január 28-i ülésére

Tárgy:   Petényi Szilárdné polgármester részére jutalom megállapítása
Készítette:   Dr. Csorba Csaba jegyző
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. 225/H.§ (1)-nek 2014. december 14-től hatályos rendelkezései szerint a képviselő-testület a polgármester részére meghatározott időszakban végzett munkájának értékelése alapján jutalmat állapíthat meg. A jutalom mértéke legfeljebb a polgármestert megillető illetmény vagy tiszteletdíj 6 havi összegéig terjedhet.
Javaslom, hogy Petényi Szilárdné polgármester részére 2 havi tiszteletdíjának megfelelő összegű jutalmat állapítson meg a Képviselő-testület.
Petényi Szilárdné több cikluson keresztül vezeti Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testületét, irányítja a település életét. Munkájának eredményeként a település gazdálkodása stabil, minden költségvetési évet jelentős pénzmaradvánnyal zár az önkormányzat, hitellel nem rendelkezik. Jelentős fejlesztéseket valósított meg a Képviselő-testület, útépítés, temető fejlesztés, liget rendezése, önkormányzati intézmények felújítása, ivóvíz rekonstrukció stb.
Munkájának eredményeként a település rendezett, tiszta, élhető, a közszolgáltatások biztosítottak.
A gazdálkodás eredményeként a fejlesztések a 2015-ös évben is tovább folytatódnak, megvalósul a művelődési ház elektromos rendszerének teljes felújítása, útfejlesztések, liget közvilágításának bővítése, ivóvíz hálózat rekonstrukciója.
A 2014-es évben számos rendezvénynek adott helyet a település, melyek színvonalas megrendezése tovább öregbítette a község hírnevét.
Az önkormányzat állami támogatása az eltelt években jelentősen csökkent ennek ellenére a gazdálkodás stabilitása nem romlott a 2014-es költségvetési évet is jelentős pénzmaradvánnyal zárja az önkormányzat.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy Petényi Szilárdné polgármester részére a 2014-es gazdálkodási évben végzett eredményes munkájának elismeréseként 2 havi tiszteletdíjának megfelelő összegű jutalmat állapítson meg. (tiszteletdíj havi összege: 149.575 Ft. Kéthavi összege: 299.150Ft, kerekítve bruttó 300.000 Ft.)
 


Döntési javaslat

"Petényi Szilárdné polgármester részére jutalom megállapítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: szervezeti, személyi ügyek
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Petényi Szilárdné polgármester részére a 2014-es költségvetési évben a település érdekében végzett eredményes és kimagasló munkájának elismeréseként a 2011. évi CXCIX. tv. 225/H. §. (1) bekezdése alapján bruttó 300.000 Ft. azaz bruttó Háromszázezer Ft összegű jutalmat állapít meg.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 02. 15.
Felelős: Kiszely Imre
Hivatali felelős: Dr. Csorba Csaba

« Vissza
Vissza a főmenübe