1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. szeptember 23-i ülésére

Tárgy:   Településrendezési eszköz módosítása
Készítette:   Dr. Uhrin Anna
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester

Tisztelt Képviselő Testület!

Hunya Község Képviselő Testülete 27/2015 (III.11.) KT. sz. határozatában hozzájárult a 417/1-4; 418/1-49;437/2-12  hrsz-ú földrészletek területfelhasználása és a Településrendezési Eszközök módosításának előkészítéséhez. A módosítás a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben (továbbiakban: rendelet) foglalt eljárási szabályok szerint folyamatban van. A rendelet 39§ (2), (3) -ben foglaltak szerint a véleményezési szakasz Képviselő Testületi döntéssel (határozattal) zárható le. 
„39. § (1) Véleményeltérés esetén a polgármester egyeztetést kezdeményezhet, amelyről jegyzőkönyvet kell készíteni.
(2) A véleményezést követően a beérkezett véleményeket - egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is - ismertetni kell a képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolnia kell.
(3) A véleményezési szakasz lezárul a (2) bekezdés szerinti döntés dokumentálásával és közzétételével.”

A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket, valamint  az eltérő vélemények egyeztetési jegyzőkönyvét az előterjesztés melléklete tartalmazza.
A TESZK módosításhoz a Békés Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Építésügyi Osztálya adott észrevételeket tartalmazó véleményt. Az észrevételben foglaltak több pontban eltértek  a TESZK módosításban tervezettektől, ezért az eltérő vélemények egyeztetésére 2015. szeptember 9.-én Hunya Község Alpolgármestere tárgyalást hívott össze. A meghívó mellékletében az észrevételekben foglaltak  figyelembe vételére tett javaslatokat, valamint az egyeztetésre elkészített módosított szabályozási tervlapot - a mellékelt jegyzőkönyvben foglaltak szerint  - az észrevételt tevő elfogadta. A tervezett megoldások módosítása a végső véleményezési dokumentációban figyelembe vételre került, így eltérő vélemény nem maradt, a véleményezési szakasz lezárható.

A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket, valamint  az eltérő vélemények egyeztetési jegyzőkönyvét az előterjesztés melléklete tartalmazza.
 

Döntési javaslat

"Településrendezési eszköz módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: beruházás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Képviselő Testülete hozzájárul a 27/2015 (III.11.) KT. sz. határozattal indított TESZK módosítás partnerségi egyeztetési és a véleményezési szakaszának lezárásához az alábbiak szerint:
Hunya Község Képviselő Testülete megismerte a község Településrendezési Eszközére vonatkozó, a 417/1-4; 418/1-49;437/2-12  hrsz.-ú földrészleteket érintő területfelhasználás és szabályozás módosítás terveit. A tervezett módosítással kapcsolatban a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben meghatározott, előzetes tájékoztatási szakaszra és véleményezésre biztosított határidőn belül a partnerségi egyeztetésbe bevontak és az államigazgatási szervek részéről  érkezett észrevételeket tudomásul vette, azokat elfogadja. Ezek miatt a tervezett módosításon kisebb változtatásokat kellett végrehajtani, amelyek jelen határozat meghozatala előtt a terveken átvezetésre kerültek. Ezért Hunya Község Képviselő Testülete a Településrendezési Eszközök módosítására vonatkozó véleményezési és partnerségi egyeztetési szakaszt lezárja.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe