7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2015. augusztus 13-i ülésére

Tárgy:   Széchenyi út 11. szám alatti ingatlan értékesítése
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Kiszely Imre alpolgármester

Tisztelt Képviselő – testület!
 
Búza Péter családi gazdálkodó (5555 Hunya, Széchenyi út 13. szám) kérelmet nyújtott be a T. Képviselő – testület felé, mely szerint meg szeretné vásárolni az önkormányzat tulajdonban lévő Széchenyi út 11. szám alatti ingatlant. A Széchenyi út 11. szám alatti ingatlan (137. hrsz.) 2100 m2 nagyságú beépítetlen terület, mely az Önkormányzat üzleti vagyonát képezi, így az ingatlan forgalomképes. A beépítetlen terület a helyi építési szabályozat alapján a falusias lakó építési övezetbe tartozik.
 
Az önkormányzat vagyonáról szóló 5/2008. (V. 23.) önkormányzati rendelet a vagyonértékesítést 250 000,- Ft értékhatár felett csak pályázat útján, nyílt árverésen engedélyezi. A vagyon értékének meghatározásakor általában az adott vagyonnak az önkormányzat könyvviteli nyilvántartásában szereplő értékét kell alapul venni. A Széchenyi út 11. szám alatti ingatlan nyilvántartás szerinti értéke: 105.000,- Ft. Az értékesítés előtt értékbecslő által felmértük az ingatlan becsült forgalmi értéket, melyet az előterjesztéshez mellékelten csatolunk. Az ingatlan értékbecslő által megállapított forgalmi értéke megegyezik a vagyonnyilvántartásban meghatározott forgalmi értékkel. Az ingatlan pályázati eljárás nélkül értékesíthető, mivel a forgalmi érték nem haladja meg a vagyonrendeletben meghatározott 250 000,- Ft-ot.
Javaslom a T. Képviselő – testületnek a beépítetlen terület értékesítését a kérelmezőnek.


Döntési javaslat

"Ingatlan értékesítés ajánlat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Az Ügyrendi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a következő határozat meghozatalát:

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő – testülete értékesíti az önkormányzat tulajdonát képező, 137 hrsz.-ú, természetben Hunya, Széchenyi út 11. szám alatti 2100 m2 területű kivett beépítetlen területet Búza Péter Hunya, Széchenyi út 13. szám alatti lakosnak az alábbi feltételek mellett:
 
1.      Az ingatlan vételára: 105.000,- Ft,
2.      A vételár megfizetése legkésőbb az adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg történik,
3.      Az adásvételi szerződés elkészíttetése, az ügyvédi költség, illetve a földhivatali eljárás díjai a vevőt terhelik,
4.      Hunya Község Önkormányzatának Képviselő – testülete az ajánlatát 30 napig tartja,
5.      Vevőnek írásban kell nyilatkoznia a vételi ajánlat elfogadásáról.
 
Hunya Község Önkormányzatának Képviselő – testülete felhatalmazza Kiszely Imre alpolgármestert a határozatban fennálló feltételek teljesülése esetén az adásvételi szerződés megkötésére és a szükséges jognyilatkozatok megtételére.  


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe