2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2015. december 16-i ülésére

Tárgy:   Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület kérelme
Készítette:   Hanyecz Adrienn
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!

A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület kérelemmel fordult Hunya Község Önkormányzatához.
Önkormányzatunkat is tagjai között tudó egyesület 2007-2013-as LEADER programja lezárult 2015. október 31. napján.
Az egyesület a megkezdett munkát a 2014-2020-as programozási időszakban is folytatni kívánja annak az érdekében, hogy a LEADER programban való részvételi jogot az egyesület elnyerje. A VP_19.1-15 felhívás alapján 2015. december 10-17. között nyújthat be támogatási kérelmet. Amennyiben a kérelmet az irányító hatóság kedvezően bírálja el, úgy támogatói okiratot bocsájt ki. Az egyesület az okirat birtokában dolgozhatja ki a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Helyi Fejlesztési Stratégiáját.
Támogatói okirattal rendelkező egyesületek előkészítő támogatásban részesülnek, amely a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület esetében 8.500.000,-Ft.
A megvalósítandó program előfinanszírozott, ezért az egyesület a tag önkormányzatok segítségét kéri az előfinanszírozáshoz.
Az előfinanszírozáshoz szükséges 8.500.000.-Ft a települések közötti megosztása lakosság arányosan került megállapításra.
Hunya Község Önkormányzat tekintetében ez az összeg 66.393.-Ft.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalása után az alábbi döntési javaslatot fogadja el.

Döntési javaslat

"Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete 66.393.-Ft összegű kölcsönt biztosít a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület részére „Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök Völgyében 2014-2020” című fejlesztési stratégia kidolgozásához.
A 66.393.- Ft összegű kölcsön forrásaként a 2014. évi maradványt jelöli ki.
Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Hegedüs Roland polgármestert a tagi kölcsönnel kapcsolatos megállapodás aláírására, valamint a szükséges jognyilatkozatok megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe