9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. április 27-i ülésére

Tárgy:   Művelődési Ház bérleti díja
Készítette:   Megyeri László
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról szóló 5/2008. (V.23.) önkormányzati rendeletének 2. melléklete sorolja fel azokat az ingatlanokat, amelyek bérleti, illetve használati díjait a rendelet 34. § (4) bekezdése szerint a képviselő-testület állapítja meg. A melléklet nem tartalmazza a művelődési ház, mint közművelődési, közösségi célú létesítmény használati díjait.
 
A művelődési ház és könyvtár éves működtetésének kiadásait nem fedezi az ilyen célú állami támogatás, azt az önkormányzatnak jelentős összeggel kell kiegészítenie.
 
A művelődési házat a helyi közösség tagjai nemcsak közösségi és közművelődési (pl. falunap, közmeghallgatás, karácsonyi rendezvény stb.), hanem családi és egyéb nem kifejezett települési közösségi célból is igénybe veszik alkalmanként.
 
Indokolt lenne, hogy ha a létesítményt nem az alap rendeltetése céljából, kizárólag magán célt szolgáló (jellemzően zárt körű, nem nyilvános) események megtartására veszik igénybe (pl. lakodalom, céges rendezvény), akkor ebben az esetben kerüljön megállapításra bruttó 50.000.- ft bérleti díj.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, a benyújtott döntési javaslat elfogadására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Művelődési Ház bérleti díja"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a művelődési ház nem nyilvános közösségi és közművelődési célú igénybevételének bérleti díját bruttó 50.000.- ft/alkalom összegben határozza meg.
​ 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe