6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2016. május 25-i ülésére

Tárgy:   Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület kérelme
Készítette:   Hanyecz Adrienn
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület kérelmet nyújtott be az Önkormányzathoz, hogy részükre a 2016. évben a mentőcsoport életmentési és katasztrófavédelmi tevékenységéhez szükséges tárgyi eszköz beszerzéséhez anyagi támogatást szíveskedjen nyújtani. A támogatást a mentőcsoport búvár egységének fejlesztésére szeretnék fordítani. Az Egyesület kérelmét az előterjesztéshez mellékeltük.

Hunya Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 196., 'Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre' megnevezésű során betervezett összeg nyújt fedezetet a helyi civil szervezetek támogatására.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény év végrehajtási rendeletei szerint az államháztartás alrendszeréből csak olyan szervezetnek nyújtható támogatás amelyik átlátható szervezetnek minősül, megfelel az egyéb jogszabályi előírásoknak (pl. köztartozás mentesség), a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint nem összeférhetetlen a támogatás nyújtása szempontjából, továbbá civil szervezet esetén az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult döntéshozó szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte az Országos Bírósági Hivatalnál.
A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület a Vidra Járási Mentőcsoport célkitűzéseit, munkáját hivatott támogatni a jogi személyiségéből fakadó minden eszközzel. A célszerinti tevékenységéhez az önkormányzat által nyújtott támogatást fogadni tudja. Ez a támogatási forma közvetlenül szolgálja az egyesület céljait, és a csatolt támogatási szerződés-tervezet is kellő garanciát ad arra, hogy a szervezetnek nyújtott támogatás helyben hasznosuljon.
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a döntési javaslat elfogadására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület részére ………...-Ft azaz ……………,-Ft összegű támogatást nyújt Hunya Község Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 16.) önkormányzati rendelete 5. mellékletének 196., 'Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre' megnevezésű során betervezett összeg terhére.
A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére és a támogatási szerződés megkötésére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe