2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2016. március 9-i ülésére

Tárgy:   TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

2015. december 23-án, illetve 2016. január 5-én a Széchenyi 2020 keretében megjelentek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program első pályázati felhívásai, melyek között szerepel a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére irányuló konstrukció is.


TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Támogatható tevékenységek: a szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátás fejlesztése támogatható, különös tekintettel az alábbiakra: étkeztetés, közösségi ellátások, házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, utcai szociális munka, nappali ellátás, család-és gyermekjóléti szolgálat/központ.

Támogatható infrastrukturális fejlesztések: férőhelybővítés, átalakítás, felújítás (beleértve az épületgépészetet is), új szolgáltatás létrehozása, étkeztetéshez szükséges konyha kialakítása, fejlesztése, az alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó IKT infrastruktúra fejlesztése, hálózati rendszerek kiépítése, az épülethez tartozó, telekhatáron belüli külső terek (udvar, zöld terület) kialakítása, átalakítása, felújítása.

Eszközbeszerzés: eszközök, bútorok és berendezési, felszerelési tárgyak beszerzése, külső terekhez kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzése, járműbeszerzés.

Támogatási keret Békés megyében: 715 millió Ft

Támogatási kérelmek benyújtásának időtartama: 2016.02.08.-2016.04.29.

Projekt megvalósítására rendelkezésre álló idő: 36 hónap

Igényelhető vissza nem térítendő támogatás: 3-150 millió Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Támogatási kérelmek várható száma: 9

Projektötlet: Jelen konstrukció keretében a konyha felújítására és eszközbeszerzés megvalósítása érdekében van lehetőség pályázat benyújtására.

A fent jelzett időtartamon belül kell a pályázóknak benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes irodájához a megvalósítandó projektötletet. Az elbírálást követően, támogatott projektötlet esetén támogatási szerződés megkötésére kerül sor, majd ezt követően a projekt előkészítés szakaszában nyílik lehetőség a pályázatok tényleges kidolgozására és a szerződésben rögzítettek szerinti megvalósítására.


A támogatási kérelmeket online pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni. A benyújtott kérelmet a Támogató hatóság formai és tartalmi szempontból ellenőrzi. Az irányító hatóság a támogatási kérelemről születő döntés megalapozására döntés-előkészítő bizottságot állíthat fel, amely minden tartalmilag értékelt projektet megvizsgál és elkészíti a döntési javaslatát. A Döntés Előkészítő Bizottság a döntési javaslatot felterjeszti az Irányító Hatóság vezetőjének.

Az irányító hatóság vezetője az értékelő(k) által készített értékelő lap(ok) alapján a támogatási kérelem támogatásáról vagy csökkentett összköltséggel, csökkentett mértékkel, illetve feltétellel történő támogatásáról, a támogatási kérelem elutasításáról vagy újraértékeléséről dönt.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg döntését.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani a TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése c. kiírásra Hunya Község Önkormányzat Konyhája 5555 Hunya Rákóczi út 8. felújítása és a szükséges eszközök beszerzése érdekében. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szükséges jognyilatkozatok és intézkedések megtételére. A Képviselő-testület felkéri a Közös Önkormányzati Hivatalt, hogy a projekt támogatása esetén a kidolgozott pályázati dokumentációt a végleges költségvetéssel együtt terjessze a Képviselő-testület elé.
 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe