5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2016. szeptember 28-i ülésére

Tárgy:   Közvilágítás karbantartása, üzemeltetése
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
Az EDF DÉMÁSZ Zrt. és az Önkormányzat között 2008-ban megkötött közvilágítás üzemeltetési és karbantartási szerződés 2016.08.31-ig volt érvényben, hatályban. A közvilágítás üzemeltetési és karbantartási szerződés a településen meglévő közvilágítási lámpatestek egyedi hibajavítására, valamint a megelőző karbantartásokra (csoportos fényforrás csere) vonatkozik.
Az EDF DÉMÁSZ Zrt. egy új ajánlattal kereste meg Önkormányzatunkat, mely a csatolt mellékletben megtalálható.
 
A Zrt. ajánlata alapján az éves karbantartási díj 592 275 Ft + áfa / év, mely bruttó 3.725 Ft/lámpatest/év szolgáltatási díjat jelent.
A Zrt. az ajánlatában továbbra is vállalja az egyedi közvilágítási hibák 8 napon belüli javítását és 35 %-os meghibásodás esetén csoportos fényforrás cserét.
A közvilágítás üzemeltetési és karbantartási díj kis mértékben emelkedett, azonban a 2001-ben megvalósult közvilágítási fejlesztésből adódó fizetési kötelezettség lejárata miatt azonban éves szinten nettó 914 930 Ft-tal csökken összességében a település közvilágítási költsége.
 
A Zrt. az ajánlatát 5 éves időszakra készítette el. Az 5 éves időszakra számított ellenszolgáltatás összege 2.961.375 Ft, mely alapján kijelenthető, hogy a szolgáltatót nem szükséges közbeszerzési eljárás során kiválasztani, az ajánlat elfogadható.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására. Közvilágítás karbantartása, üzemeltetése

Döntési javaslat

"Ajánlat elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja az EDF DÉMÁSZ Zrt. 2016. augusztus 12-én kelt, Hunya Község közigazgatási területén található közvilágítási aktív elemek üzemeltetésére vonatkozó ajánlatát. Felhatalmazza Hegedüs Roland polgármestert az üzemeltetési és karbantartási szerződés aláírására és az egyéb jognyilatkozatok megtételére.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 10. 15.
Felelős: Hegedüs Roland
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe