10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2017. február 8-i ülésére

Tárgy:   A 2017/2018-as nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás időpontjának meghatározása a Kistérségi óvodában
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § szabályozza az óvodai beíratás időpontját és módját:
20. § (1) Az óvodai beiratkozásra a tárgyév április 20-a és május 20-a között kerül sor. A fenntartó az óvodai beiratkozás idejéről, az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárásról a beiratkozás első határnapját megelőzően legalább harminc nappal
a) közleményt vagy hirdetményt tesz közzé a saját honlapján,
b) közlemény vagy hirdetmény közzétételét kezdeményezi a fenntartásában működő óvoda honlapján, ennek hiányában a helyben szokásos módon, valamint
c) tájékoztatja az óvoda működésének helye szerinti települési önkormányzatot, amennyiben a fenntartó nem települési önkormányzat."
A Kistérségi Óvodavezetővel egyeztetve az óvodai beíratás időpontja a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvodában:  2016. április 24. 25. 26. 
Az előterjesztés készítésekor a Hivatal egyeztetett a közhasznú társaságok fenntartásában működő óvodák vezetőivel, így Gyomaendrőd területén mindegyik óvodában a fent időpontban történik meg a beiratkozás.
Az óvodák fenti jogszabályi rendelkezésekre tekintettel kötelesek a beíratás időpontját legalább harminc nappal korábban közzétenni.
A beíratás időpontját az intézményeken kívül a fenntartó közzéteszi Gyomaendrőd, Csárdaszállás és Hunya települések honlapján.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni.
 

Döntési javaslat

"A 2017/2018-as nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás időpontjának meghatározása a Kistérségi óvodában"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közoktatás
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Hunya Község Önkormányzata egyetért a Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda fenntartója által a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (2) b) pontja alapján Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvodában a 2017/2018-as nevelési évre történő beíratkozási időpontok - 2017. április 24. 25. 26. - meghatározásával, és annak a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § (1a) bekezdésében foglalt közzétélére vonatkozó utasítással.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe