5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2017. március 29-i ülésére

Tárgy:   A 2017-2018. évre tervezett közmunkaprogram ismertetése
Készítette:   Feketéné Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

2017. március 1. napjától elindultak a 2017/2018 évi közfoglalkoztatási programok. A programokra benyújtott kérelmeket elfogadták.
A mezőgazdasági programban az előző évhez hasonlóan 10 fő segédmunkás és 1 fő növénytermesztési brigádvezető kezdte meg a munkáját. A munkaruhák, védőeszközök, kis értékű tárgyi eszközök beszerzését március hónapban megkezdtük.
A belvízelvezetési programban 5 fő segédmunkás és 1 fő munkaszervező kezdte meg a munkáját. Az ehhez a programhoz szükséges eszközök beszerzése is március hónapban megkezdődtek.
A fent említett programok mellett 2017. március 1. és 2017. március 6. napjától 2 db hosszabb távú közfoglalkoztatási programot is tudtunk indítani.
Az egyik program folytatólagosan működik, ugyanis a 2 fő foglalkoztatott képzésen vesz részt, mely előre láthatólag 2017 áprilisában fejeződik be. A sikeres vizsgákat követően OKJ bizonyítványt kapnak.
A másik hosszabb távú programban, amely 2017. március 6.- 2017. augusztus 31. napjáig tart, 4 fő segédmunkás közfoglalkoztatottat tudtunk alkalmazni. A közfoglalkoztatottak feladatai a következők: Hunya Község Önkormányzat Konyhájának kisegítő takarítása (1 fő), a köztemető zöldterületi karbantartása, ravatalozó takarítása (1 fő), települési közterületeken virágágyak rendben tartása, fűnyírás, sövénynyírás, egyéb építmények, berendezések karbantartása (2 fő).

Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől Hunya Község Önkormányzata által benyújtott 2017-2018. évi Közmunka programokkal kapcsolatos tájékoztató tudomásul vételét.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A 2017-2018. évre tervezett közmunkaprogram ismertetése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: foglalkoztatás
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017.-2018. évi közmunkaprogramról szóló tájékoztatót tudomásul veszi.  
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe