6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. március 29-i ülésére

Tárgy:   A 2017/2018-as nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás időpontjának meghatározása
Készítette:   Feketéné Balogh Rita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

​Tisztelt Képviselő-testület!

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § szabályozza az óvodai beíratás időpontját és módját:
 
„ 20.§ (1) Az óvodai beiratkozásra a tárgyév április 20-a és május 20-a között kerül sor. A fenntartó az óvodai beiratkozás idejéről, az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárásról a beiratkozás első határnapját megelőzően legalább harminc nappal
a) közleményt vagy hirdetményt tesz közzé a saját honlapján,
b) közlemény vagy hirdetmény közzétételét kezdeményezi a fenntartásában működő óvoda honlapján, ennek hiányában a helyben szokásos módon, valamint
c) tájékoztatja az óvoda működésének helye szerinti települési önkormányzatot, amennyiben a fenntartó nem települési önkormányzat."
A Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodavezetőjével egyeztetve az óvodai beíratás időpontja a Hunyai Óvodában: 2017. április 20. és 21.
Az óvoda fenti jogszabályi rendelkezésekre tekintettel kötelesek a beíratás időpontját legalább harminc nappal korábban közzétenni.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"A 2017/2018-as nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozás időpontjának meghatározása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közoktatás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda, mint a Hunya Óvoda fenntartója a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (2) b) pontja alapján a Hunyai Óvodában a 2017/2018-as nevelési évre történő beíratást 2017. április 20. és 21. napokra rendeli el.
 A Képviselő-testület egyidejűleg felkéri a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodavezetőjét, hogy az óvodai beiratkozás idejét, az erről való döntés és a jogorvoslat benyújtásának határidejét a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. § (1a) bekezdésének megfelelően- a helyben szokásos módon- tegye közzé. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe