2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi Bizottság
2017. április 26-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a 2015. évi belső ellenőrzési jelentésről
Készítette:   Kocsisné Takács Gabriella
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hunya Község Önkormányzata a 142/2015. (XI. 26.)  Képviselő-testületi határozatával rendelte el az „önkormányzat vagyongazdálkodási feladatok ellenőrzése, összefüggések ellenőrzése a mérleggel, valamint a mérleget alátámasztó analitika vizsgálata” tárgyú belső ellenőrzést.
 
Az ellenőrzés alá vont időszak: 2015.12.31 állapotnak megfelelő időpontban, illetve a vagyonmozgások tekintetében 2015 év volt.
Az ellenőrzés célja: annak megállapítása, hogy az önkormányzat vagyonának nyilvántartását a jogszabályi előírásoknak és a szabályzatban foglaltaknak megfelelően vezetik-e, valamint a 2015. évi beszámoló adatait alátámasztó nyilvántartás hiteles és megbízható-e.
A belső ellenőrök által készített belső ellenőri jelentés az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Az ellenőrzés során tett megállapítás az alábbi volt:
„A vagyoni helyzet nyilvántartása 2015. évi nyitó adatai tekintetében nem felelt meg a törvényi előírásoknak. Az ellenőrzés során vizsgáltuk a fent leírt rendező tételeket. A számviteli hibát az önkormányzat feladatot átvevő munkatársai javították a vezetői utasításnak megfelelően. Tehát a jelen vizsgálat a korrekció utáni, egyeztetett vagyoni állapotot ellenőrizte és azt megfelelőnek találta. Az általunk vizsgálandó feladatot szorosan érintette a leírt gazdasági esemény, de intézkedést már nem igényel értelem szerint.”
 
Kérem a Képviselő-testületet, hogy a belső ellenőrzési jelentést tárgyalja meg.   

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Belső ellenőrzési jelentés elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat vagyongazdálkodási feladatok ellenőrzése, összefüggések ellenőrzése a mérleggel, valamint a mérleget alátámasztó analitika vizsgálata tárgyú belső ellenőrzési jelentés megállapításait elfogadja, az abban foglaltakkal egyetért. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe