4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. június 28-i ülésére

Tárgy:   Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata
Készítette:   Buza Anita
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény, a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet és a helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. (VI. 5.) EMMI rendelet rendelkezéseivel, Hunya Község Önkormányzata Esélyegyenlőségi Programban 2013. június. 4-én rögzítette az esélyegyenlőség érdekében szükséges feladatokat. A jogszabály értelmében a települési önkormányzat a helyzetelemzés alapján öt évre szóló intézkedési tervet készített. A helyi esélyegyenlőségi programot kétévente kell felülvizsgálni, melynek alapján – szükség esetén – módosítható az intézkedési terv és a program.
 
A Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői felülvizsgálták a HEP helyzetelemzését és az intézkedési tervet. A munka során sor került egyes demográfiai mutatók, létszámadatok és százalékos arányok elemzésére és a hozzájuk kapcsolódóan következtetések levonására, tendenciák felvázolására.
 
Az elmúlt két évben – mint ahogy azt a vizsgálat során az adatok is bizonyították – a település helyzetértékelésére vonatkozóan jelentős változás nem következett be, a 2013. évi Helyi Esélyegyenlőségi Programban és annak 2015. évi felülvizsgálatában megfogalmazott tendenciák és ennek értelmében a levont következtetések továbbra is helytállónak bizonyulnak.
A felülvizsgálati dokumentáció csak a 2013-ban készült HEP-pel és annak 2015. évi felülvizsgálati anyagával együtt értelmezhető.
 
A felülvizsgálat során elkészített dokumentáció az előterjesztés mellékletét képezi.
A felülvizsgálati anyagot a Képviselő-testületnek is el kell fogadnia 2017. június 30-ig, hogy az Önkormányzat július 1. után jogosult legyen pályázati támogatás elnyerésére.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Hunya Község Helyi Esélyegyenlőségi Programjának felülvizsgálata"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a helyi esélyegyenlőségi program 2017. évi felülvizsgálatát a "HUNYA KÖZSÉG HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA 2017" című dokumentumban foglalt tartalommal. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe