5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2017. november 29-i ülésére

Tárgy:   Jutalom kifizetés lehetőségének megtárgyalása, forrás biztosítása
Készítette:   Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hunya Község polgármesterének kezdeményezésére az Önkormányzat, mint munkáltató az önkormányzat közalkalmazottai részére egyszeri jutalom kifizetését javasolja. A három fő főállásban és egy fő részmunkaidőben foglalkoztatott közalkalmazott az önkormányzat konyháján, a háziorvosi rendelőben látja el feladatait. A közalkalmazottak a település lakosságának  életkörülményeinek, alapszolgáltatásokhoz való hozzájutást segítik, továbbá az egyéni, közösségi szintű szükségletek igényeit maximálisan ellátják. A 2017. évi költségvetésben az önkormányzat közalkalmazottainak jutalmazására a forrás biztosított.
 
A négy közalkalmazott év végi jutalmának bruttó összege 87.500 Ft, melyet 19.250,- Ft összegű szociális hozzájárulási adó terhel. A jutalom kifizetéséhez a Képviselő-testület részéről újabb forrás kijelölése nem szükséges, tekintettel arra, hogy a költségvetésben ez a keretösszeg már biztosított.
 
A 2017. évi költségvetés elfogadásával az Önkormányzat lehetőséget biztosított a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalnak, hogy a Hunyai Kirendeltségen dolgozók munkáját valamilyen formában anyagilag is elismerje. ​A Hivatal költségvetésében erre a célra összesen bruttó 240.000,- Ft és 52.800,- Ft  járulék került megtervezésre.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet,  hogy a  Hunyai Kirendeltségen a hivatali dolgozók 2017. évi munkájának elismeréseként a 2017. évi eredeti költségvetésben biztosított forrást szíveskedjen kiegészíteni - amennyiben van rá lehetőség - bruttó 59.700,- Ft és 13.134,- Ft járulék összegével (összesen: 72.834,- Ft). Forrásként a dologi kiadásoknál jelentkező 2017. évi várható megtakarítást javasoljuk kijelölni.
 
Kérem a Képviselő-testületet a jutalmazással kapcsolatos előterjesztést tárgyalja meg és a döntési javaslatban foglaltaknak megfelelően döntsön. 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
1. döntési javaslat

"Jutalom kifizetés lehetőségének megtárgyalása, forrás biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja, hogy az Önkormányzat közalkalmazottai részére  munkájuk elismeréseként bruttó 87.500,-Ft összegű jutalom kerüljön kifizetésre, az Önkormányzat 2017. évi költségvetésében rendelkezésre álló keret terhére.  A Képviselő-testület felhatalmazza Hegedüs Roland polgármestert a szükséges munkajogi jognyilatkozatok megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 11. 30.
Felelős: Hegedüs Roland

2. döntési javaslat

"Jutalom kifizetés lehetőségének megtárgyalása, forrás biztosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja, hogy a jegyző, aljegyző és a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Hunyai Kirendeltségén foglalkoztatott dolgozók részére év végi jutalmazás címén járulékkal növelten 365.634,- Ft kerüljön kifizetésre a 2017. évi költségvetésbe betervezett 292.800, Ft-tal szemben. A Képviselő-testület ​a kifizetéshez szükséges 72.834,- Ft összegű többletforrást az Önkormányzat dologi kiadásoknál jelentkező 2017. évi várható megtakarítások terhére biztosítja.   
 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 11. 30.
Felelős: Hegedüs Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe