4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Polgármester
2020. december 28-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Piac és Vásár üzemeltetési szabályzatáról
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 274/2018. (XII.13.) számú határozatával döntött a  Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatának oly módon való  módosításáról, amely szerint a Fonyódi Vásár és Piac nyitva tartása május 1. napjától szeptember 30. napjáig hétfői nappal egészült ki. A Képviselő-testület továbbá 217/2019. (IX.19.) számú határozatával úgy döntött, hogy a Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatát a 2020. évi hétfői nyitva tartás alkalmával tapasztaltak alapján a 2020. novemberi ülésén újratárgyalja.

Fonyód Város Polgármestere a 178/2020. (XI.26.) számú határozatával döntött a Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzat 2021. január 1. napjával történő módosításáról, azonban e polgármesteri határozat jelen határozatot megelőzően 2020. december 28. napján visszavonásra került.

 A Fonyódi Piac működtetésére vonatkozóan azonban a 2020. évi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a hétfői napok tekintetében a szezonon kívüli időszak (május és a szeptember hónap) nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért nem javaslom a szezonon kívüli időszakban a Fonyódi Piac és Vásár májusi és szeptemberi hétfői nyitva tartását.
A nyári szezonban a hétfői piacok látogatottsága vásárlói, mind kereskedői oldalon augusztus végéig növekedő tendenciát mutatott.

 Melléklet:
1. számú: A Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzata egységes szerkezetben.




Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Piac és Vásár üzemeltetési szabályzatáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Polgármester a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hidvégi József Fonyód Város polgármestere figyelemmel a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint a Kat. tv. 46. § (4) bekezdésére, amely szerint a képviselő-testület feladat- és hatáskörét veszélyhelyzetben a polgármester gyakorolja, az alábbi önkormányzati határozatot hozza meg:

Fonyód Város Polgármestere elfogadja az előterjesztés melléklete szerinti Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatát.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe