1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Jogi és Humán Bizottság
2023. március 16-i ülésére

Tárgy:   Intézményi átszervezési javaslat véleményezése - bővítés új tantárgyakkal
Készítette:   Keresztény Zsuzsanna
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 77.§ (2) bekezdés k) pontja szerint a köznevelésért felelős miniszter a törvényben foglalt keretek között dönt a köznevelési intézmény átszervezéséről.

 

Fentiek alapján a Siófoki Tankerületi Központ (továbbiakban: Tankerület) Fonyód Város Önkormányzata tulajdonában álló ingatlant érintő intézményátszervezési javaslatot kíván benyújtani a köznevelésért felelős miniszterhez. A javaslat szerint:

A Mátyás Király Gimnáziumban az emelt szintű oktatás bővítése új tantárgyakkal: matematika, angol idegen nyelv, német idegen nyelv.

A fenntartónak az átszervezésről szóló döntése meghozatalával kapcsolatban ki kell kérnie az Nkt. 83.§ (4) bekezdés h) pontjában foglaltak szerint az ingatlantulajdonos önkormányzat véleményét.

Az Nkt. 83.§ (5) bekezdése szerint a vélemény kialakításához- az információ hozzáférhetővé tételének napjától számítva – legalább tizenöt napot kell biztosítani az érdekeltek részére.


Döntéshozói vélemények

Jogi és Humán Bizottság   A Jogi és Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Intézményi átszervezési javaslat véleményezése - bővítés új tantárgyakkal "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Jogi és Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete javasolja a Siófoki Tankerületi Központ intézményátszervezési javaslatát, a következők szerint: a Mátyás Király Gimnáziumban az emelt szintű oktatás bővítése új tantárgyakkal: matematika, angol idegen nyelv, német idegen nyelv.



Határidők, felelősök:

Határidő: 2023. 03. 24.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Keresztény Zsuzsanna


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe