8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2012. november 29-i ülésére

Tárgy:   Javaslat a Borfesztivál Szabályzat felülvizsgálatára és a Borfesztivál Főszervezőjének meghatározására
Készítette:   Viktor Zsuzsanna köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Humán Bizottság, Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 46/2010. (II.25.) számú határozatával az Almádi Borfesztivál Szabályzatát elfogadta azzal, hogy a Képviselő-testület a Szabályzatot – az adott évi rendezvény tapasztalatai, illetve a következő évi rendezvény aktualitásainak megfelelően – minden évben az októberi ülésen felülvizsgálhatja. A Képviselő-testület a Szabályzatot 282/2010. (XI. 25.), majd 366/2011. (XI. 24.) számú határozatával módosította. A kialakult gyakorlatnak megfelelően javasolt az októberi felülvizsgálati időpontot novemberre módosítani.
 
A Szabályzat 6. pontja értelmében a Képviselő-testület aFesztivál lebonyolításával kapcsolatos konkrét szervezési feladatokról minden tárgyévet megelőző novemberben dönt és a feladatokat a Főszervezőnek átadja. A 2012. évi rendezvényt a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület szervezte.
 
A melléklet szerinti módosítási javaslatokat javarészt a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület tette, kivéve azt, hogy a bortermelők égetett szeszes italt ne árusíthassanak, ez a Balatonvin Borlovagrend Almádi Csoportjának javaslata, továbbá javasolom a pontrendszer eltörlését.
 
Az Egyesület Választmányának szeptemberi döntése értelmében a 2013. évi Almádi Borfesztivál az Egyesület által javasolt időpontja: 2013. augusztus 9-25. (17 nap) Tájékoztatásul az Egyesület saját rendezvényei, a Hungarikum és a Pálinka fesztivál összevonásra kerülnének 2013. július 26-augusztus 6. közötti időtartamra (12 nap). A Borfesztivál időpontjáról azért szükséges megelőző év novemberében dönteni, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jövő évi rendezvény-naptárába bekerülhessen a rendezvény.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjen az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatot elfogadni.
 
Balatonalmádi, 2012. november 5.
                                                                                                          Keszey János
                                                                                                          polgármester
 

 


Döntési javaslat

"A Borfesztivál szabályzat felülvizsgálata"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat 
.........../2012. (XI. 29.) Öh.
  
1.         Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Balatonalmádi Turisztikai Egyesületet a 2013. évi Almádi Borfesztivál szervezésére és lebonyolítására.
 
2.         Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Almádi Borfesztivál Működési Szabályzatát az előterjesztés mellékletének megfelelően módosítja.
 
A Képviselő-testület a Szabályzatot – az adott évi rendezvény tapasztalatai, illetve a következő évi rendezvény aktualitásainak megfelelően – minden évben a novemberi ülésén felülvizsgálhatja.
 
Felelős:                      Keszey János polgármester
Hivatali felelős:         dr. Pethő László szervezési osztályvezető
Határidő:                    1. 2012. december 31.
                                     2. folyamatos

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe