29/2010. (II. 15.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Támogatást szolgáló alapok pályázati kiírása

 

 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Humánpolitikai Bizottsága
29/2010.(II. 15.) Gye. Kt. Hum. Biz. Határozat
 
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Humánpolitikai Bizottsága javasolja Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének, hogy pályázatot hirdessen ki a 2010. évi Ifjúsági alap felhasználására, 900 e Ft pályázati összegben.
A pályázat célja: az ifjúsági alapból pályázat keretében támogatható az a szervezet vagy magánszemély, aki az ifjúság szabadidejének kultúrált és hasznos eltöltésére olyan programmal rendelkezik, amelyet a gyakorlatban legalább fél éve sikerrel alkalmaz.
A pályázók köre: Gyomaendrőd Városban működő, élő szervezet vagy magán személy.
A pályázat feltételei:
- Pályázni kizárólag az erre a célra szolgáló adatlapon lehet. A pályázó szervezetek és magánszemélyek a 12/1995. (IV.18.) KT rendelet 5/A.-5/M §-ában foglalt eljárási rend alapján nyújthatják be pályázatukat. Amennyiben a pályázat a kiírás formai és tartalmi követelményeinek nem felel meg a pályázó a pályázatból kizártnak tekintendő. A rendelet megtekinthető Gyomaendrőd Önkormányzatának honlapján.
- Csak bírósági bejegyzéssel rendelkező szervezet pályázhat.
- A pályázó csak egy önkormányzati kiírású pályázatra adhat be pályázatot.
- A pályázathoz csatolni kell az aláírt „Pályázó nyilatkozatai” nyomtatványt.
- A támogatási alapra politikai tevékenységet folytató szervezet nem pályázhat. Politikai tevékenységnek minősül a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § d) pontja szerint: közvetlen politikai tevékenység: a pártpolitikai tevékenység, továbbá országgyűlési képviselői, megyei, fővárosi önkormányzati választáson jelölt állítása.
-Azok a pályázók részesülhetnek támogatásban, akik a tárgyévet megelőző évben az ifjúsági alapból elnyert összeg felhasználásáról tárgyév január 31. napjáig megfelelő pénzügyi és szakmai elszámolást nyújtottak be a Képviselő-testületnek.
- A pályázó az elnyert összeg felhasználásáról a tárgyévet követő év január 31. napjáig köteles pénzügyi elszámolást és a szakmai tevékenységéről szóló beszámolót benyújtani a Képviselő-testület részére.
- A pályázó hozzájárul, hogy az önkormányzat a helyben szokásos módon nyilvánosságra hozza az elnyert összeg felhasználásáról készített pénzügyi és szakmai elszámolást a 2003. évi XXIV. Tv 19. §.-a alapján.
- A pályázóknak az Önkormányzattal a támogatás folyósításáról megállapodást kell kötniük, amely megállapodásban rögzíteni kell az elszámolás feltételeit és módját.
 
Az adatlap igényelhető
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Tóthné Rojík Edit oktatási előadónál és Tóth Katalin ifjúsági referensnél
Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Telefon: 386-122/ 124-es mellék
A pályázattal kapcsolatos információ ugyanitt.
Továbbá a www.gyomaendrod.hu honlapról letölthető
A pályázatok benyújtásának határideje
Személyesen: 2010. március 31. 16 óráig.
Postai úton, a postabélyegző dátuma: 2010. március 31.
Elbírálási időpontja
2010. április 19.-i Humánpolitikai Bizottság ülésén.
Az alapítványoknak, közalapítványoknak megállapítandó támogatásról a Képviselő-testület a Humánpolitikai bizottság javaslata alapján 2010. április 29.-i testületi ülésen dönt.
A pályázati elbírálás eredményéről a pályázókat levélben értesítjük.
A pályázatokat a következő címre kérjük megküldeni
POLGÁRMESTERI HIVATAL
„Ifjúsági alap pályázat”
GYOMAENDRŐD, Szabadság tér 1. sz.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe