49/2010. (III. 16.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Költségapaú bérlakásra benyújtott pályázatok elbírálása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Humánpolitikai Bizottsága
49/2010.( III. 16.) Gye. Kt. Hum. Biz. Határozat
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Humánpolitikai Bizottsága Csavajda Tünde Gyomaendrőd, Vadász u. 4. szám alatti lakos kérelmét elutasítja.

Az eljárás illetékmentes.
Az eljárás során eljárási költség nem keletkezett.
 
A határozat ellen a közléstől számított 10 munkanapon belül Gyomaendrőd Város Képviselő-testületéhez címzett, de a polgármesternél benyújtott, illetékmentes fellebbezéssel lehet élni.
A fellebbezést Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete bírálja el, mely szerv a sérelmezett döntést, valamint az azt megelőző eljárást megvizsgálja, melynek során nincs kötve a fellebbezésben foglaltakhoz.
 
INDOKOLÁS
 
Csavajda Tünde Gyomaendrőd, Vadász u. 4. szám alatti lakos kérelmet nyújtott be a meghirdetett Gyomaendrőd, Endrődi u. 5-7 C/5. szám alatti költség alapú bérlakásra.
Kérelmező a pályázati adatlaphoz csatolta a tartósan beteg, illetőleg értelmi fogyatékos gyermekről kiállított orvosi igazolást, mely szerint születésétől kezdődően súlyos értelmi fogyatékos, azonban a munkaképesség csökkenését igazoló orvosi szakvélemény nem áll rendelkezésre. Telefonérdeklődésre elmondta, hogy nincs leszázalékolva, ezért a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló többször módosított 12/2001. (IV. 27.) Kt. rendelet 8/A. §. (7) bekezdés a) pontjában foglalt feltételeknek nem felel meg, mely kimondja:
„Az Endrődi u. 5-7. szám alatt lévő bérlakásokra az a gyomaendrődi állandó lakos pályázhat, aki a 62. életévét, illetőleg a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltötte, illetve az aki a 18. életévét betöltötte és munkaképességét legalább 67 %-ban elvesztette,”
 
Az ügyintézési határidő leteltének napja 2010. március 16. A kiszámításhoz figyelembe vettem, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló többször módosított 2004. évi CXL. tv. 33. § (1) bekezdésében, valamint a (4) bekezdésében foglaltakat.
 
A hatáskört, illetve az illetékességet a fent hivatkozott rendelet 8/A. § (5) bekezdése biztosítja.
 
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993. évi III. törvény 16. §- alapján a szociális igazgatási eljárás költség-és illetékmentes.
 
A fellebbezést a fent hivatkozott törvény 98. § (1) és 99. § (1) bekezdései biztosítják.

« Vissza
Vissza a főmenübe