22/2007. (II. 12.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Az egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátások nyújtásának módjáról és feltételeiről szóló 7/2003. (III. 31.) KT rendelet módosítása és kiegé

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Humánpolitikai Bizottsága

22/2007. (II. 12.) Gye. Kt. Hum. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt képviselő-testületnek „Az egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátások nyújtásának módjáról és feltételeiről” szóló 7/2003. (III. 31.) KT rendelet módosítását és kiegészítését, az alábbiak szerint:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének

……/2007. (…..) Gye. Kt. rendelete

az egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátások nyújtásának módjáról és feltételeiről szóló

7/2003. (III. 31.) KT rendelet módosításáról és kiegészítéséről

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a 7/2003. (III. 31.) KT rendelet (továbbiakban: R) módosításáról és kiegészítéséről a következő rendeletet alkotja:

 

1. § A R. 5. § (1) bekezdésének első mondata az alábbiakra módosul:

„(1) Az az aktív korú nem foglalkoztatott személy, aki részére rendszeres szociális segélyt folyósítanak, a folyósítás időtartama alatt köteles együttműködni a települési önkormányzattal, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Békéscsabai Regionális Kirendeltségével és a Térségi Humánsegítő Szolgálattal.”

 

 

 

2. § A R. 5. § (3) bekezdésének felvezető mondata az alábbiakra módodul:

„(3) A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Békéscsabai Regionális Kirendeltségével (a továbbiakban: kirendeltség) való együttműködés keretében:”

 

3. § A R. 5. § (4) bekezdése az alábbiakra módosul:

„(4) A Térségi Humánsegítő Szolgálat (a továbbiakban: családsegítő) együttműködés keretében biztosítja a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 17. § (4)-(6) bekezdésében meghatározottakat.”

 

4. § A R. az alábbi 28/A. §-sal egészül ki:

„ 28/A. § (1) A rendszeres szociális segély az Szt. 47. § (2) bekezdésében meghatározott feltételek esetén természetbeni szociális ellátás formájában folyósítható, ha:

- az oktatási, nevelési intézmény igazgatója, vezetője írásban jelzi a Polgármesteri Hivatal felé, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülőnek, vagy házastársának, élettársának a gyermekintézmény felé térítési díj fizetési hátraléka van, vagy

- a rendszeres szociális segélyben részesülő családjában nevelkedő gyermeknek az oktatási intézmény által meghatározott mindennapos tanórai foglalkozásokon az alapvetően szükséges felszerelései nem biztosítottak, (pl.: füzet, írószer, tankönyv, szemüveg, stb.) vagy

- a gyermek ruházata nem az évszaknak, időjárási viszonyoknak megfelelő.

(2) A fent felsorolt esetekben a rendszeres szociális segély törvényben meghatározott %-os mértékét a hivatal az oktatási, nevelési intézmény számlájára utalja azzal a kitétellel, hogy az intézmény az átutalt összegről köteles a jogosult felé számlával elszámolni, és a fel nem használt összeget részére havonta kifizetni.

 

5. § E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a 12/2006.

(VI. 09.) KT rendelet 1. §-a.

 

 

Gyomaendrőd, 2007. február

 

 

Várfi András s.k. Dr. Csorba Csaba s.k.

Polgármester jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe