57/2017. (X. 27.) Roma Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás a Gyomai Evangélikus Egyházközséggel
  
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza elnökét együttműködési megállapodás aláírására a Gyomai Evangélikus Egyházközséggel az alábbi tartalommal:
 
E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I   M E G Á L L A P O D Á S
 
Mely létrejött egyfelől Gyomaendrőd Város. Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye:5502 Gyomaendrőd, Fő út 80, képviseli Szécsi Zsolt. elnök, Telefon: 06/70/2187651 (a továbbiakban: Nemzetiségi Önkormányzat),
másfelől a Gyomai Evangélikus Egyházközség ( székhelye. 5500 Gyomaendrőd, Fő út 178, képviseli: Fülöp Mónika Lelkész, Telefon: 06/20/5006610, (a továbbiakban: Egyház) között (továbbiakban együtt: Együttműködő felek) az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:
Az együttműködő felek rögzítik, hogy jelen megállapodás keretében együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyarországi romák identitásukat megőrizzék, a hagyományokat megismerjék és továbbadják.
1.      Az együttműködő felek egymás rendezvényeit látogatják.
2.      A felek esetenként közösen pályáznak.
3.      A Felek segítik egymást a cigány kultúra, hagyományok és roma hitvilág ápolásában.
4.      A nemzetiségi önkormányzat együttműködik a Gyomai Evangélikus Egyházközség által elnyert, „BARI SHEJ” roma lányok tovább tanulási esélyeit növelő EFOP 1.4.4-17 projekt sikeres lebonyolításában (gyermektoborzás, programokon való részvétel, valamint az Egyház és a roma szülők kapcsolat tartásának elősegítése, folyamatban tartása).
5.      A Felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.
6.      A jelen megállapodást a nemzetiségi önkormányzat Képviselő-testülete határozattal elfogadta.
7.      A jelen megállapodás határozott időtartamú, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően 2019. szeptember 30. napjáig hatályos.
8.      A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.
9.      A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.
Kelt: 2017. október
…………………………………………………              ……………………………………………..
Képviselő neve                                                   Képviselő neve
Szécsi Zsolt elnök                                             Fülöp Mónika lelkész
Gyomaendrőd Város Roma                              Gyomai Evangélikus
Nemzetiségi Önkormányzata                                    Egyházközség
     
« Vissza
Vissza a főmenübe