4/2020. (III. 16.) Polgármesteri határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodása GYÜSZ-TE vel a Tourinform Iroda 2020. évi működtetésére
 4./2020.(III.16.) Gye. Polgm. Határozat

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Kormányrendeletre tekintettel a Katasztrófa védelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Gyomaendrőd Város Önkormányzata képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva az alábbi döntést hozom:
Gyomaendrőd Város Önkormányzata együttműködési megállapodást köt a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesületével a Tourinform Iroda működtetésére 2020. évre vonatkozóan az alábbiak szerint:
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 

mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04 képviseli: Toldi Balázs polgármester), mint önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)  
másrészről GYÜSZ-TE Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület (Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Jókai Mór u. 6., adószám: 18395136-1-04 képviseli: Gera Krisztián), mint TDM szervezet (továbbiakban: TDM szervezet) között alulírott helyen és időben az alábbi feltételek szerint:  
Az Önkormányzat és a TDM szervezet jelen együttműködési megállapodásának célja a turizmus versenyképességének növelése, a látogatók megelégedettségének, a desztinációhoz köthető információkkal való ellátásának javítása, a turizmus szereplőinek naprakész üzleti információkkal történő ellátása, a helyi turisztikai desztináció menedzsment rendszer (TDM) fejlesztése. Ennek érdekében a desztinációs szintű települési és marketing feladatokat, kompetenciákat, jogokat és kötelezettségeket az alábbiak szerint rögzítik. 
I. Az Önkormányzat jogai és kötelezettségei:  
  1.      Az Önkormányzat TDM szervezet fenntarthatóságának érdekében a Tourinform Irodában alkalmazott 1 fő munkavállaló személyi költségeinek finanszírozására 2020. évre 2.398.410 forint támogatást nyújt a TDM szervezet részére.
A támogatási összeget az Önkormányzat egy összegben 2020. április 30.-áig utalja át a TDM szervezet Takarékbank Zrt-nél vezetett 53200015-11082390 számú számlájára. 
2.      Az Önkormányzat határozott időre, jelen megállapodás érvényességének idejére a TDM szervezet rendelkezésére bocsájtja a Tourinform Névhasználati Kézikönyvben meghatározott minőségű Tourinform Iroda helyiségét. A Tourinform iroda rezsiköltségeit (víz, gáz, villany) átvállalja, az ésszerű működést feltételezve. Az egyéb működtetési költségek a TDM szervezetet terhelik.  
3.      Az Önkormányzat vállalja, hogy a TOURINFORM Irodát tovább működteti amennyiben a TDM szervezet megszűnik, vagy működése ellehetetlenül.  
II. A TDM szervezet jogai és kötelezettségei: 
1.      A TDM szervezet vállalja a TOURINFOM iroda működtetését, mely ellátja az információszolgáltatás funkcióját is. A működtetés pénzügyi és infrastrukturális feltételeinek biztosításához az Önkormányzat jelen megállapodás I. pontja szerint járul hozzá.  
2.      A TDM szervezet – szakember biztosítása útján – kezeli a gyomaendrődi turisztikai térség turizmussal kapcsolatos szakmai feladatait. Ennek során a TDM szervezet Alapszabályában foglaltaknak megfelelően jár el.  
3.      a TDM szervezet vállalja, hogy az önkormányzat intézményeivel, gazdasági társaságaival együttműködik, az együttműködés kereteiről, módjáról és mértékéről partneri megállapodást köt.  
4. A TDM szervezet turisztikai szempontok alapján esetenként, anyagilag és szakmailag hozzájárulhat az Önkormányzat vagy intézményei által szervezett programok, városi rendezvények támogatásához. A hozzájárulás mértékét saját hatáskörben dönti el.  
III. Záró rendelkezések: 
1.      Jelen megállapodást a Felek 2020. április 1. napjától 2020. december 31. napjáig kötik. Jelen megállapodás 2020. április 1-jén lép hatályba.
2.      A megállapodás teljesítése során a Felek kötelesek egymással együttműködni, ennek keretében egymást kötelesek értesíteni az érdekkörükben felmerülő, jelen szerződésre kiható minden lényeges adatról, tényezőről és körülményről.  
3.      Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok rendelkezései irányadóak.   
4.      A Felek megállapodnak abban, hogy esetleges jogvitáikat elsődlegesen békés úton, tárgyalások útján kívánják rendezni, s csupán akkor fordulnak bírósághoz, ha a tárgyalásos rendezés nem vezetett eredményre. A felek jogvitájuk rendezésére kikötik az Önkormányzat székhelye szerint illetékes bíróság illetékességét. 
5.      Jelen 2 számozott oldalból álló szerződést a Felek, elolvasás és közös értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, 3 (darab) eredeti példányban jóváhagyólag aláírták.  
 
 Gyomaendrőd, 2020. március … 
 
......................................................
........................................................
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Toldi Balázs
polgármester
GYÜSZ-TE Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület
Gera Krisztián
elnök
 Jogi ellenjegyzés: Pap-Szabó Katalin jegyző 
Pénzügyi ellenjegyzés: Szilágyiné Bácsi Gabriella 
Gyomaendrőd, 2020. március …
 
« Vissza
Vissza a főmenübe