17. napirendi pont
TÁJÉKOZTATÓ
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2014. március 18-i ülésére

Tárgy:   Nagylaposi bolt nyitása
Készítette:   Hunya Péter
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 Tisztelt Képviselő-testület!

Nagylapos településrészen a decemberben bezárt élelmiszerbolt óta nincs rendes ellátása az ott lakóknak. A lakosoknak továbbra is nehézséget jelent a mindennapi alapvető élelmiszerekhez való hozzájutás. Ez a helyzet nagymértékben megnehezíti a településrész lakóinak megélhetését, hosszú távon hozzájárul ezen városrész lélekszámának csökkenéséhez.
A Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet továbbra is újranyitná az élelmiszerboltot és meg is tette ennek érdekében a lépéseket. Megkötötte a bérleti szerződést a tulajdonossal, elindította az engedélyezési eljárásokat, amelyek várhatóan lehetővé teszik, hogy április elején megnyíljon a bolt. Több lehetséges beszállítóval való tárgyalás után megállapítható, hogy 30 napos fizetési kondícióval több, mint másfél millió forint értékű árukészlettel fel tudják tölteni az üzlethelységet. Várhatóan néhány beszállító még állóeszközöket is tud kihelyezni a boltba, így összességében lényegesen kevesebb indulótőkére lehet szükség. A boltvezetői bér finanszírozásához a munkaügyi központon keresztül támogatást igénylünk.
Tehát mindösszesen a következő forrás szükséges a bolt indításához: 1 db pénztárgép 180eFt, 1 db ablakos álló hűtő 80eFt, 1 db mélyhűtő láda 60eFt,1 db belker mérleg, hitelesítéssel 30eFt, HACCP 40eFt, 3 havi bérleti díj 180eFt, 3 havi munkabér járulékkal 462eFt, 3 havi rezsi költsége 120eFt, összesen 1 152 000 Ft.
Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy előlegezzen meg 1 152 000 forint összeget a Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet részére, hogy elkezdhesse üzemeltetni a boltot. A Szövetkezet a kapott összeget 2015. március 1. követően 24 hónapon belül törleszteni fogja a teljes mértékben.

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolta, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata vásárolja meg a Nagylaposi bolt nyitásához szükséges eszközöket; 1 db pénztárgép 180eFt, 1 db ablakos álló hűtő 80eFt, 1 db mélyhűtő láda 60eFt,1 db belker mérleg, hitelesítéssel 30eFt, HACCP 40eFt és adja át a szövetkezetnek ingyenes haszonkölcsön szerződés keretében.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

 Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolta, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata vásárolja meg a Nagylaposi bolt nyitásához szükséges eszközöket; 1 db pénztárgép 180eFt, 1 db ablakos álló hűtő 80eFt, 1 db mélyhűtő láda 60eFt,1 db belker mérleg, hitelesítéssel 30eFt, HACCP 40eFt és adja át a szövetkezetnek ingyenes haszonkölcsön szerződés keretében.

 
Döntési javaslat

"Nagylaposi bolt nyitása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének, fogadja el a Gyomaendrődi Start Szociális Szövetekezet kérelmét és bocsájtson rendelkezésére 1 152 000 forint összeget, amelyet 2015. március 1. követően havi 48eFt/hó összegben követeljen vissza.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Várfi András
Hivatali felelős: Hunya Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe