2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2014. február 20-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek támogatására
Készítette:   Weigertné Szilágyi Erika
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Intézményünk pályázatot szeretne benyújtani a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet IFJ-GY-14-B. kódszámú „Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatása” című projekt keretében gyomaendrődi gyermekek és fiatalok két napos kirándulására, melyhez a Tisztelt Fenntartó engedélyét, hozzájárulását kérjük.
 
A Pályázók köre:
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi feltételeknek megfelelő magyarországi szervezetek nyújthatnak be pályázatot:
- az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti civil szervezetek,
- önálló jogi személyiséggel nem rendelkező ifjúsági közösségek, amennyiben rendelkeznek befogadó (kötelezettségvállaló) szervezettel,
- egyházak, egyházi szervezetek,
- egyházi fenntartású intézmények,
- önkormányzatok, önkormányzati társulások, kistérségek és fenntartásukban működő intézmények,
- többcélú kistérségi társulások és fenntartásukban működő intézmények,
- Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság,
- önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok,
 
 A pályázati program célkitűzései:
A gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével – kizárólag Magyarország területén megvalósuló – értékközpontú és értékteremtő rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez.
A fenti célok megvalósítása a Pályázók köre és tevékenysége szerint:
Gyermekeket és fiatalokat célzó programok, ifjúsági táborok, nyári illetve téli táborok, ifjúsági turizmust érintő aktivitások támogatása.
A pályázat nem támogatja az oktatási intézmények, vagy diákönkormányzatok, hallgatói önkormányzatok által szervezett, az intézmény működésébe tartozó rendezvényeket (diáknap, szalagavató, gólyatábor stb.).
A tervezett programok minden esetben egy fejlesztő folyamat részeként valósíthatók meg, ahol az adott program vagy program sorozat közvetlenül segíti elő a pályázat célkitűzéseinek megvalósítását.
A pályázati kiírások keretében sporttáborok, edzőtáborok és - rendezvények, valamint képzési programok megvalósítására nincs lehetőség.
 
 
A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája:
Maximum 500.000 Ft, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
 
A támogatás mértéke:
A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90 %-a lehet. A Pályázó által biztosítandó saját forrás minimum a bekerülési költségek 10 %-a.
A saját forrás legalább 50 %-ának készpénzben kell rendelkezésre állnia, a fennmaradó részt fedezhetik társadalmi, önkéntes, közérdekű munka forintos értékével.
A saját forrás rendelkezésre állásáról a pályázatban nyilatkozni kell, és a saját forrás rendelkezésre állását a támogatási szerződés megkötésekor igazolni kell. Az önerő igazolására magyar költségvetésből származó pályázati pénz nem számolható el
 
A pályázat beadási határideje: 2014. március 3.
Várható eredményhirdetés: 2014. május 5.
A megvalósítás tervezett időpontja: 2014. július vége.
 
A program keretében 2 napos kirándulást tervezünk 45 fő, 12 év feletti, főként hátrányos helyzetű helyi gyermek és fiatal számára Budapestre.
 
A kirándulás során tervezzük Budapest kulturális nevezetességeinek megtekintését (pl: Budai Vár, Sziklakórház, Állatkert, Városliget, Margitsziget stb.)
Igény szerint színházlátogatás is szerepel a terveink között.
 
 
Pályázatban tervezett költségek részletesen:
 
Buszköltség:                                              170 000,-
Belépők költsége:                                      160 000,-                                          
Szállásköltség:                                           125 000,-
Adminisztrációs ktg.:                                  45 000,-                       
Összesen:                                                  500 000,-
 
 
A pályázati program a fiatal, főként hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára értékteremtő programokat foglal magába, ezáltal ezen korosztály részére hozzájárul a szabadidő hasznos eltöltéséhez és olyan programokon vehetnek részt, melyek során lehetőség nyílik tágabb hazájuk, kulturális és természeti értékeinek megismerésére.
Rajtuk keresztül családtagjaik ismeretei is bővülhetnének.
 
Intézményünk ki tudja gazdálkodni a pályázati kiírásban közölt önerőt, így a fenntartó részéről ehhez plusz támogatási igény nem merül fel.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot, hogy szíveskedjen engedélyezni és támogatni jelen pályázati törekvésünket. 
 

 


Döntési javaslat

"Pályázat benyújtásának támogatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója, hozzájárul és támogatja a Térségi Szociális Gondozási Központ azon szándékát, mely szerint pályázatot nyújt be a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet IFJ-GY-14-B kódszámú, „Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatása” című projektre.
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa tudomásul veszi, hogy a pályázat benyújtásához szükséges önerőt, azaz 50.000 Ft-ot a Térségi Szociális Gondozási Központ a 2014. évi költségvetéséből biztosítja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2014. 03. 03.
Felelős: Mraucsik Lajosné
Hivatali felelős: Weigertné Szilágyi Erika

« Vissza
Vissza a főmenübe