3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. február 23-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Kistérségi Óvoda Csárdaszállási telephely óvodájának intézményi térítési díj módosítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 Tisztelt Társulási Tanács!

 A Társulási Tanács 2014. november 6-i ülésén meghatározta a Térségi Szociális Gondozási Központ gyermekétkeztetésre vonatkozó intézményi térítési díjait. A csárdaszállási telephely óvodájában vásárolt szolgáltatással valósul meg az étkeztetés. A Társulás intézményi térítési díjként a szakmai jogszabályoknak megfelelően a vásárolt szolgáltatás teljes összegét határozta meg térítési díjként. Csárdaszállás önkormányzata azonban önkormányzati kompenzációt biztosít a térítési díjhoz, így a szülőket ténylegesen a nyersanyagköltség ÁFÁ-val növelt összegének megfizetése terheli.
 
A társulás határozatát valamint Gyomaendrőd Önkormányzatának a gyermekétkeztetés térítési díjának megállapításáról szóló 26/2013. (IX.30.) önkormányzati rendeletét szükséges módosítani 2015. január 1. napjától. Az önkormányzati rendelet módosítására a Csárdaszállási és Hunyai Önkormányzatok hozzájárulását követően a Gyomaendrődi Önkormányzat Képviselő-testületének márciusi ülésén kerül sor.
 
Kérem a Tisztelt Társulási tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megvitatni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.

 


Döntési javaslat

"A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Kistérségi Óvoda Csárdaszállási telephely óvodájának intézményi térítési díj módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Szociális ügyek
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ valamint a Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Kistérségi Óvoda fenntartója 2015. január 1. napjától az alábbiakban határozza meg a gyermekétkeztetés térítési díjait:
 
Teljes árú térítési díjak
Reggeli
Tízórai
Ebéd
Uzsonna
Vacsora
Óvoda
-
83
216
66
-
Óvoda - Csárdaszállási telephely – vásárolt szolgáltatás
-
155
330
140
-
Önkormányzati kompenzáció
-
51
114
45
-
Intézményi térítési díj
-
104
216
95
-
Általános iskola
99
108
267
95
165
Középiskola
165
-
298
-
222
50 %-os térítési díjak
Reggeli
Tízórai
Ebéd
Uzsonna
Vacsora
Óvoda
-
41
108
33
-
Óvoda - Csárdaszállási telephely- vásárolt szolgáltatás
-
77
165
70
-
Önkormányzati kompenzáció
-
25
57
23
-
Intézményi térítési díj
-
52
108
47
-
Általános iskola
49
54
133
47
82
Középiskola
82
-
149
-
111
A térítési díjak az ÁFA-t tartalmazzák.
 
Gyomaendrőd Város, Csárdaszállás és Hunya Községek Önkormányzatai a gyermekétkeztetést a Térségi Szociális Gondozási Központ társulási intézményen keresztül biztosítják. A Kistérségi Óvoda csárdaszállási telephelyén a Csárdaszállási Önkormányzat vásárolt szolgáltatás útján biztosítja a gyermekek étkeztetését. Csárdaszállás Község Önkormányzata a vásárolt szolgáltatás összegéhez önkormányzati kompenzációt biztosít.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe