4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
2013. augusztus 22-i ülésére

Tárgy:   Egészségügyi tárgyú döntések végrehajtásának tudomásul vétele, Gyomaendrőd, Fürst S. u. 3. szám alatti önkormányzati épület felújítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Várfi András kompenzációs listás önkormányzati képviselő
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Képviselő-testület május és június hónapban több olyan döntést hozott az egészségügyi alapellátással és szakellátással kapcsolatban, melyek végrehajtásával – a Képviselő-testület felé beszámolási kötelezettség előírása mellett - a Városi Egészségügyi Intézményt bízta meg.
 
Jelen előterjesztéssel dr. Torma Éva az alábbiakban tesz eleget beszámolási kötelezettségének a testületi döntések végrehajtásával kapcsolatban:
 
I.                   Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. május 30-i testületi ülésen a 246/2013. számú határozatban felhatalmazta a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a Gyomaendrőd 2. számú felnőtt háziorvosi szolgálat (dr. Frankó Károly körzete) folyamatos működését biztosítsa 2013. augusztus 1-től.
 
Dr. Varga Edit háziorvos a Fürst Sándor utca 3. szám alatti rendelőben, vállalkozás jellegű megbízási szerződés keretében megkezdte tevékenységét. A tárgyi- és a személyi minimum feltételek teljességgel biztosítottak. Az asszisztensi feladatokat Mátrai Jánosné látja el. Rendelési idő: hétfőtől - péntekig 13 órától 16 óráig tart.
 
A Képviselő-testület a 312/2013. (VI. 27.) Gye. Kt. határozatában megbízta a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a 2. számú felnőtt háziorvosi körzet (dr. Frankó Károly körzete) orvosi rendelőjének tárgyi minimum feltételeit biztosítsa, és a szükséges beszerzéseket bonyolítsa le.
Az eszközök, berendezések, szakmai anyagok megvásárlásához – előzetes felmérésünk alapján – 2.094.840 Ft. önkormányzati forrást különített el a fenntartó.
Az eszközök beszerzését, a rendelő karbantartását elvégeztük. Az intézethez beérkezett számlákat a fizetési határidő lejárata előtt teljesítettük, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk a pénzügyi osztály vezetőjét. A végleges elszámolás 2013. augusztus 9-ig várható.
 
II.                Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. június 27-i testületi ülésén a 314/2013. számú határozatában felhatalmazta a Városi Egészségügyi Intézmény vezetőjét a Príma-Protetika Kft-vel történő bérleti szerződés megkötésére, azzal a fenntartással, hogy minderről számoljon be!
A bérleti szerződés – Jegyző Úrral egyeztetve – 2013. július 15. napján aláírásra került, és ezt mellékelem teljes terjedelmében. (előterjesztés mellékletében megtalálható)
 
III.             Dr. Fekécs Tünde gyermekgyógyász, alapellátásban dolgozó kollégánk kérelmet írt (csatolom; ezt megelőzően: július 2-án Jegyző Úrnak a tájékoztató anyagokkal együtt átküldtem), amelynek alapján tájékoztatom a tisztelt Képviselő-testületet, hogy a 2014. évi költségvetésből célszerű lenne forrást elkülöníteni a Fürst Sándor utcai önkormányzati épület komplett felújítására (fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje, homlokzat-javítás). 
 
 
 
IV.             Tájékoztatom tisztelt Polgármester Urat arról is, hogy a 8. számú felnőtt háziorvosi körzet (Fő út 3. szám) működtetése 2013. augusztus 1. napjától nem tartozik intézetünk finanszírozási körébe, mivel a 76/2013. (II.28.) Gye. Kt. határozat értelmében önkormányzatunk Dr. Varga Edit kolléganővel kötött önálló feladat-ellátási szerződést a praxis ellátására.
 
Tisztelt Képviselő-testület javaslom a Városi Egészségügyi Intézmény beszámolóját elfogadásra a határozati javaslatok szerint.

 

 


Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  

A bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a döntési javaslatok elfogadását.

 
1. döntési javaslat

" Gyomaendrőd, Fürst S. u. 3. szám alatti önkormányzati épület felújítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Fürst S. utcai önkormányzati épület komplett felújításának (fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje, homlokzat-javítás) szükségességével, utasítja a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a 2014. évi költségvetési koncepció testület elé történő beterjesztéséig kérjen ajánlatokat az épület felújítására. A felújítás költségének és a pályázati lehetőségek ismeretében a Képviselő-testület a 2014. évi költségvetési rendelet összeállításakor hozza meg döntését az épület felújítása vonatkozásában.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

1. döntési javaslat

"Egészségügyi tárgyú döntések végrehajtásának tudomásul vétele"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Egészségügy
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Városi Egészségügyi Intézmény beszámolóját a 246/2013. (V. 30.) Gye. Kt. határozat, a 312/2013. (VI. 27.) Gye. Kt. határozat, valamint a 314/2013. (VI. 27.) Gye. Kt. határozat végrehajtásával kapcsolatban.

 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe