8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2016. augusztus 22-i ülésére

Tárgy:   A Regionális Hulladékkezelő Kft. 2016. évi 1-6 havi gazdálkodásáról szóló beszámoló
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő - testület!

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkérte [313/2016.(VI.29.) önkormányzati határozat] a gazdasági társaságok ügyvezetőit, hogy a képviselő-testület augusztus havi ülésére terjesszék be a 2016. 1-6 havi gazdálkodásukról szóló beszámolót, továbbá a gazdasági társaságok Felügyelő Bizottságai tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen intézkedéseket hozzanak a társaságok annak érdekében, hogy a Kft-k ne negatív eredménnyel zárják a 2016-os gazdasági évet.

A Regionális Hulladékkezelő Kft. elkészítette a 2016. június 30-ig terjedő időszak gazdálkodásáról szóló beszámolóját. A társaság taggyűlése, valamint a Felügyelő Bizottság a beszámolót tudomásul vette.

A társaság gazdálkodásának 1–6 hónap adózás előtti eredménye 15,4 millió Ft, amely az időarányosan tervezett 2,8 millió Ft nyereségtől 12,6 millió Ft-tal több.

A bevételek 6 millió forinttal haladták meg a tervezett összeget. Ezen belül a hulladékártalmatlanítás 7 millió forinttal magasabb az üzleti terv szerinti értéktől.

A beszámoló kitér arra, hogy az első féléves gazdálkodási eredmény ellenére a Kft likviditási gondokkal küzd, mivel 95 millió forintos kintlévősége van. Ennek az összegnek több mint 80 %-a két gazdálkodó szervezet – szinte azonos nagyságú – tartozásából áll.

A társaság jelzi a beszámolójában, hogy eddig az adó- és járulékfizetési kötelezettségének, valamint a szállítói számlák kiegyenlítésének eleget tudott tenni, azonban az egyre növekvő követelésállomány miatt veszélybe kerülhet a fizetőképessége.

Az 1-6 hónap gazdálkodási adatait az előterjesztés mellékletét képező beszámoló részletesen taglalja.

Kérem a T. Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és az alábbi döntési javaslat elfogadását.  


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a beszámoló tudomásulvételét a Képviselő-testületnek. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság   A Bizottság javasolja a beszámoló elfogadását a Képviselő-testületnek.  
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság javasolja a beszámoló tudomásulvételét a Képviselő-testületnek.  
 
Döntési javaslat

"A Regionális Hulladékkezelő Kft. 2016. évi 1-6 havi gazdálkodásáról szóló beszámoló jóváhagyása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy mint a Regionális Hulladékkezelő Kft.​  résztulajdonosa, a megismerést követően hagyja jóvá a Kft.  2016. 1–6. hónap gazdálkodásáról készített beszámolóját. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe