8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2017. május 17-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló az önkormányzati tulajdonú holtágakon végzett horgászathoz kapcsolódó tevékenységről
Készítette:   Petényi Roland
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 554/2015. (XII. 3.) Gye. Kt. határozatával Gyomaendrőd, Endrőd- Középső (Csókási), a Hantoskerti, a Fűzfás-zugi, a Rév-zugi, a Torzsás-zugi, a Német zugi holtágakat, valamint a Vajda tavat haszonbérbe adta a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (a továbbiakban: KHESZ).
A KHESZ beszámolója az előterjesztés mellékletében olvasható.

A beszámoló részletesen tartalmazza a KHESZ által elvégzett tevékenységeket.
Beszámolnak a halgazdálkodási terv elkészítéséről, a horgászturisztika és a jegyértékelés tapasztalatairól is, illetve a kifogott és betelepített halak mennyiségéről is.
Bemutatásra kerülnek a különböző kialakított területi jegy típusok, illetve az Önkormányzat tulajdonában lévő vízterületekre megváltott engedélyek bevételei is.

A Holtágakba betelepített halak értéke 2016 évben 18.435.688 Ft volt, mellyel biztosították, sőt túlteljesítették a Haszonbérleti szerződésben foglalt telepítendő mennyiségeket.
Bemutatják a 2016 évben elvégzett halőrzési tevékenységüket, az elvégzett vízpótlási feladatok alakulását, illetve a vízminőség-vizsgálat eredményeket is.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztésben foglaltak megtárgyalását követően hozza meg döntését.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság a beszámoló elfogadását javasolja a tisztelt Képviselő-testületnek.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a beszámoló elfogadását javasolja a tisztelt Képviselő-testületnek. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a beszámoló elfogadását javasolja a tisztelt Képviselő-testületnek.
 
Döntési javaslat

"Beszámoló az önkormányzati tulajdonú holtágakon végzett horgászathoz kapcsolódó tevékenységről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének 2016. évi holtág kezelési tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: - AZONNALI VÉGREHAJTÁS -

« Vissza
Vissza a főmenübe